У Грузії під час протестної акції затримали трьох прихильників Саакашвілі
У Грузії під час протестної акції затримали трьох прихильників Саакашвілі

У Грузії під час протестної акції затримали трьох прихильників Саакашвілі

Кілька десятків протестувальників влаштували ходу.

У Тбілісі правоохоронці затримали трьох учасників протестної акції на підтримку експрезидента Грузії Міхеіла Саакашвілі, яка відбулася 16 жовтня біля бізнес-центру засновника правлячої партії "Грузинська мрія" Бідзіна Іванішвілі.

Як повідомляє портал "Новини-Грузія", кілька десятків протестувальників влаштували ходу до резиденції Іванішвілі на горі Тамборі. Вони тримали банер з написом "Свободу третьому президентові" та скандували "Міша!"

До бізнес-центру стягнули велику кількість поліції. Ситуація загострилася після того, як протестувальники спробували наклеїти на стіни будівлі наліпки з написами на підтримку Саакашвілі. Представники нової платформи обіцяють, що будуть проводити протестні акції щодня.

Напередодні  тисячі людей вимагали звільнити з-за грат експрезидента Грузії Михеіла Саакашвілі. За даними опозиції, на вулиці вийшли близько 50 тисяч людей. Акція почалась одразу, як гендиректор місцевого опозиційного каналу та один з адвокатів Саакашвілі зачитали його послання, в якому той закликав людей до примирення та об'єднання.   

Нагадаємо, 1 жовтня в Грузії Саакашвілі затримали і помістили до пенітенціарної установи. Він заявив, що вважає себе політичним в'язнем і оголосив голодування.

Новини світу: прихильники Саакашвілі влаштували акцію під стінами грузинського посольства у Києві

Джерело матеріала
loader
loader