Завтра “Слуги народу” обговорять проект Держбюджету
Завтра “Слуги народу” обговорять проект Держбюджету

Завтра “Слуги народу” обговорять проект Держбюджету

КИЇВ. 17 жовтня. УНН. Завтра, 18 жовтня, відбудеться засідання фракції “Слуга народу” на якому будуть обговорювати зокрема і проект бюджету України на наступний рік. Про це повідомила речниця фракції Юлія Палійчук.

“В понеділок, 18 жовтня, о 19:00 відбудеться засідання фракції „Слуга Народу“. Серед питань порядку денного — обговорення проекту державного бюджету на 2022 рік”, — написала вона.

Контекст

Нагадаємо, презентація Бюджету-2022 відбулася під гаслом "Інвестиції в людину, країну, майбутнє". 

Уряд заявляє, що зробив акцент на соціальній спрямованості і, зокрема, у пріоритетному порядку планує залучати ресурси на забезпечення якісного рівня медицини - зростання зарплат лікарів у 1,6 раза. Забезпечення виплати стипендій для 190 тисяч студентів - додаткові витрати бюджетів у 1,1 млрд гривень.

5,95% ВВП планують направити на сектор оборони і безпеки. А на розвиток інфраструктури буде направлено майже 10 млрд грн додатково в порівнянні з поточним роком.

Як раніше повідомляв УНН, робоча група комітету ВР з питань бюджету розпочала розгляд поправок до законопроекту 6000 - Державний бюджет на 2022 рік. 12 і 13 жовтня протягом дня депутати розглядали їх по порядку і сформували рекомендації для вирішення комітету. 18 жовтня комітет розгляне поправки до закону і сформує рекомендації для Верховної Ради. Всього правок подано близько 3200, вагома їх частина стосується дотацій і субвенцій місцевим бюджетам.



Джерело матеріала
loader
loader