Арешт Саакашвілі в Грузії: лікарі рекомендують покласти його в клініку
Арешт Саакашвілі в Грузії: лікарі рекомендують покласти його в клініку

Арешт Саакашвілі в Грузії: лікарі рекомендують покласти його в клініку

Існують високі ризики ускладнень здоров'я політика.

У зв'язку зі станом здоров'я третього президента Грузії Міхеіла Саакашвілі, який після затримання оголосив голодування, консиліум місцевих лікарів в профілактичних цілях рекомендує перевести його в госпіталь.

Про це повідомляє "Грузія Online" з посиланням на інформацію одного з членів консиліуму Зураба Пагави.

Лікарі зазначають, що це не термінова госпіталізація, але через те, що існують високі ризики ускладнень здоров'я політика, то  вони радять покласти Саакашвілі в клініку для інтенсивного спостереження.

"Ми поставили питання про так звану профілактичну госпіталізацію і зараз це розглядаються. Все обговорили, дали рекомендацію. Це не термінова госпіталізація, але оскільки ймовірність ускладнень є висока, щоб застрахуватися, ми рекомендували його госпіталізувати", - сказав лікар Зураб Пагава.

Також він додав, що  госпіталізація "це не питання годин, але має відбутися найближчим часом".

Нагадаємо:

  • Міхеіла Саакашвілі затримали 1 жовтня 2021 року грузинські правоохоронці.  Після затримання експрезидент розпочав голодування і оголосив себе політичним в'язнем. 
  • Особистий лікар третього президента Грузії Саакашвілі Ніколоз Кипшидзе заявив, що політика слід негайно доправити до клініки. У Саакашвілі — хвороба крові таласемія. Лікар зазначив, що при цій хворобі не може бути абсолютно ніякого голодування.
  • Після заяви особистого лікаря про погіршення стану здоров'я через голодування експрезидента Грузії Саакашвілі під стінами в'язниці в місті Руставі, де утримують політика, зібралися його прихильники. Вони попросили третього президента країни припинити голодування.
  • В МЗС заявили, що шукають оптимальний варіант повернення Саакашвілі до України.

Майже в критичному стані: останні новини про Міхеїла Саакашвілі від журналістки Лізи Вадачкорії

Джерело матеріала
loader
loader