Коля "велюровий" і гречка по 12 гривень
Коля "велюровий" і гречка по 12 гривень

Коля "велюровий" і гречка по 12 гривень

Сьогодні Коля "велюровий", він же нардеп від "Слуги народу" Микола Тищенко, знову в центрі уваги багатьох ЗМІ. А все через його, як завжди безглуздий, коментар про ціни на продукти в Києві. За словами любителя кулачних боїв у Раді, сало на столичному Бессарабському ринку можна купити за 50 грн, а гречку – по 12 грн за кілограм. Цікаво, в якій реальності живе народний обранець? І чи ходить він дійсно по продукти?

Здавалося б, ну, ляпнув Тищенко щось не подумавши, і проїхали. Але ні. Цей його коментар показує величезну прірву між світосприйняттям пересічного українця і власника розкішного ресторану "Велюр" Колі Тищенко. Та будь-який пенсіонер з найглухішої глибинки без запинок назве реальну ціну на продукти харчування. І з їхніх вуст прозвучить зовсім інший цінник, повірте! Адже вони живуть зовсім в іншій реальності, рахуючи кожну копійку і живучи на жебрацьку пенсію.

Хочу звернути увагу ще на один момент в коментарі заступника голови фракції "СН": він, як виявилося, не бачить зростання цін про продукти в Україні. Ех, якби його згадував кожен українець при поході в магазин і ностальгії за колишніми цінами, йому б гикалося без зупинки. Всі ми відчуваємо удар по наших гаманцях, приходячи у маркет і порівнюючи вартість продуктів, наприклад, за недалекі 1,5-2 роки.

Так, цікаво виходить, коли депутати, які пишуть законопроекти для народу, самі абсолютно не розбираються в тому, що відбувається в країні!

Так давайте ж допоможемо нашому нардепу Тищенку спуститися з небес на землю: на сьогодні гречану крупу він не купить менш ніж за 40 грн (а що вже говорити про ціни на гречку на Бессарабці). Скуштувати українського сала - теж аж ніяк не дешеве задоволення, адже актуальні ціни стартують від 165 грн/кг. Яловичина, за словами "слуги" Миколи, коштує від 50 до 70 грн/кг. Ех, якби ж: ціна такого виду м'яса в нашій країні стартує в середньому від 200 грн/кг. Ну, звідки він взяв такі цифри, цікаво?

Так, цікаво виходить, коли депутати, які пишуть законопроекти для народу, самі абсолютно не розбираються в тому, що відбувається в країні!

Як підтвердження вказаних вище слів наведу дані Держстату: у вересні середня ціна на яловичину становила 172 гривні за кілограм, на сало – 87 грн, гречку – 42,5 грн. Так де ж "слуга" купує продукти, на Марсі, чи що?

Тут не можу не згадати ціни в ресторані самого Тищенка. Хто не в курсі, він - власник знаменитого ресторану "Велюр", що відзначився порушенням карантину в столиці в локдаун. Друзі, та там ягідного чаю попити коштує понад 500 грн! Цінник на м'ясні продукти цілком очікувано вельми нескромний: тут за 170 г стейка доведеться віддати понад 500 грн. Миколо, щось тут не сходиться! Як ви можете купувати кілограм м'яса за 70 гривень, а продавати готовий продукт з такою захмарною націнкою, га? З таким успіхом можна розповідати, що і квартири, в яких ви живете в Києві, коштують по 8 тисяч доларів.

Користувачі мережі не стали мовчати і почали писати в коментарях під новинами із заявою Тищенка, що це – "зашквар №2 після жомової ями Киви", що "за такими цінами нараховують мінімальну зарплату" і що "він знайшов спосіб, як купувати продукти в 2012 році". Також у соцмережах дивуються, звідки ж тоді у "Велюрі" беруться такі ціни на м'ясо, як "на космічні кораблі". Інші ж пишуть: "Так він переплутав, це він про ціни за 100 г".

Жарти жартами, але сумно це все! Всі ми дружно сміялися з попередників цих нардепів, говорячи про те, настільки вони страшенно далекі від народу. Але, друзі, по суті нічого не змінилося. Хіба про такого "слугу" мріяли виборці, голосуючи за Тищенка?

Ольга Робейко

Теги за темою
Новини України
Джерело матеріала
loader
loader