Очільник ВООЗ не виключає появи на Землі нового небезпечного вірусу
Очільник ВООЗ не виключає появи на Землі нового небезпечного вірусу

Очільник ВООЗ не виключає появи на Землі нового небезпечного вірусу

"Навіть якщо ми покладемо край цієї пандемії, то маємо підготуватися до наступної", — зазначив голова ВООЗ.

Генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Аданом Гебрейєсус закликав світ здобути уроки з пандемії коронавірусу і готуватися до нової. Поява на Землі ще одного вірусу, поширення якого буде неможливо стримати, є безперечною з точки зору біології.

Про це повідомляє ВООЗ.

"Навіть якщо ми покладемо кінець цієї пандемії, ми повинні винести уроки, які вона нам викладає, і підготуватися до наступної", — зазначив голова ВООЗ. "Безперечним з точки зору біології є те, що в якийсь момент з'явиться ще один вірус, який ми просто не зможемо стримати", — зауважив він.

За словами Гебреєсуса, загрози високого рівня вимагають політичної участі на високому рівні для боротьби з ними. Він закликав країни підтримати укладання міжнародної угоди, що юридично зобов'язує, з підготовки до пандемій і реагування на них.

Наразі від коронавірусу повністю вакциновано 36% жителів планети, проте в Африці цей показник становить лише 6%.

Також хоча вакцини рятують життя, вони не зупиняють передачу інфекції. Тому кожна країна має використовувати всі інструменти, включаючи розроблені заходи у охороні здоров'я та соціальній сфері, у поєднанні з тестуванням, лікуванням та вакцинами.

Нагадаємо, що у розвідці США запевняють, що коронавірус не був розроблений як біологічна зброя.

Коронавірус в Україні: на Волині зафіксували антирекорд ушпиталених

Записатися на вакцинацію проти COVID-19 вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ 0-800-602-019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатись на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

Джерело матеріала
loader