Україна повинна припинити називати Bayraktar "турецькими" - МЗС Туреччини
Україна повинна припинити називати Bayraktar "турецькими" - МЗС Туреччини

Україна повинна припинити називати Bayraktar "турецькими" - МЗС Туреччини

Про це він заявив на саміті лідерів G20 / фото - УНІАН, Чузавков Сергій

В МЗС Туреччини заявили, що Україна повинна припинити називати Bayraktar "турецькими". За словами міністра закордонних справ Мевлюта Чавушоглу, безпілотники, хоч і вироблені в Туреччині, але належать зовсім іншим країнам.

Про це він заявив на саміті лідерів G20, який проходить в Італії, передає видання ABC Gazetesi.

Так, міністр закордонних справ Туреччини зустрівся з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим. Після зустрічі Чавушоглу провів прес-конференцію з турецькими та російськими журналістами. Репортер з РФ поставив турецькому міністру питання про використання безпілотників Bayraktar на Донбасі. У відповідь на це Чавушоглу заявив, що літальні апарати, хоч і вироблені в Туреччині, але належать Україні. 

"Якщо країна купує його у нас, в іншої країни, ця зброя не може називатися турецькою, російською або українською. Якщо держава купує її у нас, це вже не турецький продукт. Може бути, вона була вироблена в Туреччині, але вона належить Україні. У цьому не можна звинувачувати Туреччину", - заявив турецький міністр.

Після цього Чавушоглу додав, що Туреччина під час боротьби з тероризмом часто стикалася зі зброєю з різних країн, проте не звинувачувала ці держави в цьому. Для порівняння турецький міністр навів у приклад зброю з РФ і зазначив, що Україна повинна припинити називати безпілотники "турецькими".

"Можливо, вони (Bayraktar) були вироблені в Туреччині, але належать Україні. Туреччину не можна звинувачувати в цьому. Україна повинна припинити використовувати наше ім'я", - заявив турецький міністр.

Безпілотник Bayraktar TB2-довідка УНІАН

Дрон Bayraktar TB2 відомий тим, що володіє великою тривалістю польоту. Він може перебувати в повітрі протягом цілої доби та 34 хвилин. Безпілотник створений для спостереження за територією з повітря. Він може швидко виявляти мету.

Турецький безпілотник отримав чотири ракети, серед яких керовані протитанкові ракети та авіаційні бомби. Літальний апарат відрізняється сучасним програмним забезпеченням і системою управління. Дрон оснащений декількома камерами та системою спостереження.

Україна домовлялася з Туреччиною про закупівлю ударних безпілотних комплексів оперативного рівня ще з 2018 року.

Раніше УНІАН вже повідомляв, що 26 жовтня українські військові вперше застосували безпілотники Bayraktar проти бойовиків і російських військ, які окуповували райони Донбасу. Після того, як Україна застосувала дрони, Росія заборонила ввезення мандаринів з Туреччини, у фруктах нібито "знайшли" пестициди. 

Також вас можуть зацікавити новини:

  • Ердоган розповів Зеленському про шантаж з боку Путіна - WSJ
  • Росію в ТКГ найбільше цікавило питання застосування Україною Bayraktar
  • Берлін розкритикував застосування ЗСУ бойового дрона Bayraktar проти окупантів: посол відповів
  • Застосування Bayraktar на Донбасі: у посольстві США відповіли Росії
  • Зеленський прокоментував успішний удар з дронів по бойовиках

Автор: Поліна Кузенко

Теги за темою
Донбас
Джерело матеріала
loader