Пентагон стежить за активністю військ Росії поблизу кордону України
Пентагон стежить за активністю військ Росії поблизу кордону України

Пентагон стежить за активністю військ Росії поблизу кордону України

США занепокоєні ситуацією на кордоні України
Фото з відкритих джерел

Будь-яка ескалація або агресивні дії викликають велике занепокоєння у США.

Пентагон уважно стежить за ситуацією на кордоні Росії та України на тлі повідомлень про "незвичайну військову активність" Москви. Про це речник оборонного відомства США Джон Кірбі заявив у понеділок, 1 листопада, повідомляє France24.

«Нам відомо про публічні повідомлення про незвичайну військову активність Росії поблизу України»,— заявив Кірбі.

За його словами, США продовжуватимуть консультації з союзниками і партнерами щодо цих повідомлень, адже «будь-яка ескалація або агресивні дії викликають велике занепокоєння у Сполучених Штатів».

Кірбі підкреслив, що США будуть й надалі підтримувати деескалацію в регіоні та дипломатичне вирішення конфлікту на сході України.


Заяві Пентагону передувала стаття американського видання The Washington Post про чергове стягування військ РФ до кордону України. ЗМІ вказувало, що останнім часом в соціальних мережах почали з’являтися відео, на яких видно, "як російські військові потяги та колони переміщують велику кількість військової техніки, включно з танками та ракетами на півдні та заході Росії".

Втім, в міноборони України заперечили цю інформацію. Там припустили, що поширення інформації в ЗМІ про нібито нарощування російських військ на кордоні є елементом спеціальних інформаційно-психологічних дій.

На підтвердження нарощення військ РФ біля українського кордону видання Politico оприлюднило супутникові фотографії, зроблені 1 листопада, на яких зображене скупчення бронетанкових підрозділів і самохідної артилерії разом із наземними військами біля російського міста Єльня. Варто зауважити, що це місто розташоване на відстані в понад 300 кілометрів від російсько-українського кордону.


Раніше повідомлялось, що під час візиту до України глава Пентагону заявив, що Росія почала війну на Донбасі.

Джерело матеріала
loader
loader