Рада призначила нового міністра економіки України
Рада призначила нового міністра економіки України

Рада призначила нового міністра економіки України

Cеред основних пріоритетів своєї роботи Свириденко назвала запуск інституцій, які посилять економічну політику держави / фото president.gov.ua

Верховна Рада призначила Юлію Свириденко першим віце-прем'єр-міністром – міністром економіки України.

Як передає кореспондент УНІАН, за це рішення проголосували 256 народних депутатів.

Під час виступу в парламенті Свириденко серед основних пріоритетів своєї роботи назвала запуск інституцій, які посилять економічну політику держави. За її словами, мова йде про Експортно-кредитне агентство, Фонд прямих іноземних інвестицій, Фонд покращення житлових умов тощо.

"Усі ці інституції успішно працюють в США і Європі, більшість створено у нас, але не показують значущих результатів", - сказала Свириденко.

Вона також підкреслила важливість перегляду підходу до державного фінансування, зазначивши, що необхідно припинити просто "проїдати" бюджетні кошти, а натомість необхідно спрямувати їх на продумані інвестиційні проекти, врахувавши економічні ефекти.

Свириденко назвала п’ять ключових кластерів, де інвестиції у короткостроковому і довгостроковому періодах матимуть найбільший ефект для держави – це машинобудування, енергетика, ІТ, сільське господарство та будівництво.

Раніше, у вересні 2019 року Юлію Свириденко призначили на посаду заступника міністра, а з липня 2020 року вона обіймала посаду першого заступника міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України. У грудні 2020 року Свириденко призначили заступником керівника Офісу президента.

Як повідомляв УНІАН, 3 листопада Верховна Рада звільнила Олексія Любченка з посади першого віце-прем'єр-міністра - міністра економіки.

Сьогодні, 4 листопада, парламент голосував за призначення чотирьох членів Кабінету міністрів України.

Зокрема, Верховна Рада призначила Ірину Верещук віце-прем'єр-міністром України - міністром з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, а Олексія Резнікова - міністром оборони України.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Не Леросом єдиним: хто ще з нардепів і політиків показував непристойні жести
  • Резніков розповів про свої перші кроки на посаді міністра оборони
  • Стало відомо, хто має замінити Верещук у Раді

Автор: Катерина Жирій

Теги за темою
Верховна Рада Кабмін Економіка
Джерело матеріала
loader
loader