На Донбасі загинув український військовий, ще двоє – отримали поранення
На Донбасі загинув український військовий, ще двоє – отримали поранення

На Донбасі загинув український військовий, ще двоє – отримали поранення

У неділю, 7 листопада, російсько-окупаційні війська вісім разів порушували режим припинення вогню на Донбасі. Під час обстрілів загинув український військовий, а ще двоє бійців отримали поранення.

Як поінформували в штабі Операції Об’єднаних сил, ворог сьогодні застосував озброєння, заборонене Мінськими домовленостями. Зокрема, біля Павлополя окупанти вели вогонь із гранатометів, а біля Гнутового – з гранатометів, стрілецької зброї, а також скинули постріли ВОГ-17 за допомогою безпілотника.

Поблизу Водяного (що на Приазов’ї) ворог також використав безпілотник та скинув постріл ВОГ-17, а біля Новозванівки та Причепилівки – обстрілював позиції українських військ із мінометів калібру 120 мм.

У бік Луганського та Пісків російсько-окупаційні війська відкривали вогонь з гранатометів.

А в Луганській області було зафіксовано проліт ворожого безпілотного літального апарату, який перетнув лінію зіткнення (ймовірно, типу Орлан-10).

– Унаслідок ворожих дій один військовослужбовець отримав поранення, несумісне з життям, ще двоє зазнали поранень. Воїнам надано домедичну допомогу та евакуйовано до лікувального закладу. Стан здоров’я одного пораненого – середньої важкості, іншого – задовільний, – зазначається в повідомленні.

Українські військові відкривали вогонь у відповідь без застосування забороненого Мінськими домовленостями озброєння. Цим самим вони змусили ворога припинити вогонь.

Джерело матеріала
loader