Били струмом і не давали спати: Куликовський розповів про тортури у в’язниці Ізоляція
Били струмом і не давали спати: Куликовський розповів про тортури у в’язниці Ізоляція

Били струмом і не давали спати: Куликовський розповів про тортури у в’язниці Ізоляція

Служба безпеки УКраїни опублікувала окремі фрагменти свідчень колишнього бойовика терористичної організації “ДНР” Дениса Куликовського.

Він очолював незаконну в’язницю Ізоляція, що знаходиться на тимчасово окупованій території Донецької області.

Денис Куликовський не заперечує, що працював так званим інспектором охорони цієї катівні до грудня 2014 року, а потім його призначили на посаду начальника.

Він розповів, що його завданням було так би мовити витягнути свідчення з полонених. За словами Куликовського, на допитах подібних були співробітники ФСБ Росії і лікар, щоб якщо затриманому стане погано, його відкачали.

Серед катувань, які застосовували до ув’язнених, були тортури електрикою за допомогою польового телефону ТА, коли через голі дроти пропускали струм.

– До затриманих, які відмовлялися від спрівпраці, застосовувались тортури. А саме “тапік”, він же телефонний апарат, привязували до пальців на ногах, або лікар, який це все робив, привязував до геніталій. Людей тримали в одиночній камері, де немає нічого, їх не виводили до туалету, – розповів Куликовський.

Намагалися вибити свідчення і тим, що не давали води, не годували і не давали спати.

Затриманий Денис Куликовський стверджує, що був начальником Ізоляції до липня 2015 року. Але коли його на цьому місці замінили, він все одно залишався на території в’язниці до січня 2018 року і займався вибиванням свідчень.

9 листопада у Києві затримали Дениса Куликовського – головного військового злочинця, колишньго бойовика терористичної організації “ДНР”, очільника незаконної в’язниці на тимчасово окупованій території Донецької області Ізоляція.

За інформацією СБУ, цей чоловік організовував та брав безпосередню участь у вбивствах і катуваннях протиправно ув’язнених громадян України.

10 листопада Приморський районний суд Маріуполя обрав Денису Куликовському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Теги за темою
СБУ Війна на Донбасі
Джерело матеріала
loader
loader