Велика Британія направила військових до Польщі для допомоги на кордоні
Велика Британія направила військових до Польщі для допомоги на кордоні

Велика Британія направила військових до Польщі для допомоги на кордоні

КИЇВ. 12 листопада. УНН. Велика Британія направила команду з 10 солдатів до Польщі, щоб допомогти Варшаві зміцнити кордон з Білоруссю, де групи мігрантів застрягли, намагаючись потрапити в ЄС. Про це пише УНН з посиланням на The Guardian.

Деталі

Військові прибули в четвер і, як очікується, проведуть кілька днів у країні, зокрема відвідають кордон на прохання польського уряду, щоб з’ясувати, чи зможуть вони відремонтувати або посилити огорожу.

Міністерство оборони заявило, що місія військових буду зосереджена лише на "інженерній підтримці". Джерела в Уайтхоллі заявили, що доцільно розглянути можливість допомоги, враховуючи, що "саме Білорусь штовхає мігрантів до кордону".

Міністерство оборони заявило: "Великобританія і Польща мають довгу історію дружби і є союзниками по НАТО. Невелика група військовослужбовців збройних сил Великої Британії була розгорнута після угоди з польським урядом, щоб вивчити, як ми можемо надати інженерну підтримку для вирішення поточної ситуації на кордоні з Білоруссю".

Британія планувала оголосити про місію наступного тижня, але новина про розгортання просочилася, а потім була підтверджена у Twitter міністром оборони Польщі Маріушем Блащаком, який сказав, що метою є "співпраця у зміцненні (прикордонної) огорожі".

Додамо

Нагромадженнявеликої кількості мігрантів, які прагнуть потрапити в Європу на польсько-білоруському кордоні, посилило напругу між двома країнами.

У своїй промові 6 липня президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що після ставлення Заходу до Росії та Білорусі вони більше не можуть приймати людей, які тікають від війни.

У жовтні Білорусь призупинила дію угоди з ЄС, яка зобов’язувала країну приймати назад мігрантів, які перетнули її територію, до ЄС.

ЄС звинувачує білоруську адміністрацію у "використанні нелегальної міграції як інструменту" та "намаганні дестабілізувати ЄС", відправляючи мігрантів до кордонів країн ЄС Польщі, Литви та Латвії.

Польська влада оголосила, що не дозволить мігрантам в'їхати в країну, а тих, кому вдасться в'їхати, відправлять назад до Білорусі.

Білорусь звинувачує Польщу в тому, що вона не забезпечує гуманне ставлення до людей, які прагнуть мігрувати до Європи, тоді як польська адміністрація звинувачує Білорусь у використанні цих людей, як "політичного інструменту".

Теги за темою
Польша Великобританія
Джерело матеріала
loader
loader