Картину Ван Гога, яку не показували публічно понад століття, продали за рекордну ціну
Картину Ван Гога, яку не показували публічно понад століття, продали за рекордну ціну

Картину Ван Гога, яку не показували публічно понад століття, продали за рекордну ціну

Хто придбав полотно - невідомо.

Картина "Копиці пшениці" голландськогохудожника Ван Гога була продана на аукціоні Christie's у Нью-Йорку за рекордні 31 млн євро ($35,9 млн), ставши самою дорогою аквареллю майстра.

За інформацією Christie's, роботу 1888 року було придбано невідомим покупцем за ціною, що набагато перевищує її передпродажну оцінку в $20–$30 млн. Востаннє акварель виставлялася 1905 року в Амстердамі.

Полотно зображує сільське господарство в Арлі (Франція), де Ван Гог прожив понад рік у 1880-х. На картині намальовані селяни, які збирають пшеницю на провансальському дворі, з високими копицями золотого сіна та будинками на тлі яскраво-синього неба.

Картина стала найдорожчою аквареллю Ван Гога, що колись виставлялася на аукціоні. Однак це далеко не найдорожча картина Ван Гога з коли-небудь проданих. 

Його "Портрет доктора Гаше" (1890) був проданий 1990 року за $81,5 млн, а картина Cabanes de bois parmi les oliviers et cyprès ("Дерев'яні хатини серед оливкових дерев і кипарисів") пішла за 71 млн євро ($81 млн) на тому ж аукціоні Christie's, що і "Копиці пшениці".

Нагадаємо, полотно Вінсента Ван Гога "Вулична сцена на Монмартрі", яке понад 100 років перебувало в приватній колекції, вперше показали публіці від моменту його написання у 1887 році. Картина є частиною рідкісної серії, в якій художник зобразив вітряк Мулен де ла Галетт, розташований у верхній частині району Монмартр. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

  • На дні Середземного моря ізраїльські водолази знайшли меч хрестоносців, якому майже тисяча років
  • На Кіпрі встановили пам'ятник картоплі - туристи масово їдуть туди, бо він нагадує їм чоловічий статевий орган
  • Чому варто подивитися фільм "Дівчина з перлинною сережкою"

Новини світу: знищена картина Бенксі знову в продажу

Джерело матеріала
loader