Арахамія про ситуацію на кордонах України: не треба наганяти паніку в суспільстві
Арахамія про ситуацію на кордонах України: не треба наганяти паніку в суспільстві

Арахамія про ситуацію на кордонах України: не треба наганяти паніку в суспільстві

Запланований розгляд законопроекту про посилення повноважень Держприкордонслужби / фото УНІАН

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія натякнув, що не бачить необхідності у скликанні позачергового засідання парламенту щодо ситуації на кордонах України.

Про це він сказав в ефірі програми "Свобода слова на ICTV", відповідаючи на запитання, чому парламент не збирається на позачергове засідання для обговорення ситуації на українських кордонах.

"Я вважаю, що всі ці сигнали серйозні і треба на них реагувати правильним шляхом, але я не вважаю, що треба наганяти якусь паніку в суспільстві… Якщо зараз робити якусь надзвичайну парламентську сесію, то у вигляді чого? Парламентських слухань?", - зазначив Арахамії.

Він наголосив, що парламент вже ухвалив низку законів, які допоможуть посилити обороноздатність країни, зокрема, закон про сили нацспротиву, щоб сформувати так звану тероборону.

Крім того, голова фракції зауважив, що цього тижня запланований розгляд законопроекту про посилення повноважень Держприкордонслужби, щоб вона могла "правильно реагувати на загрози, які є на кордоні чи можуть бути з мігрантами".

Арахамія також згадав й про низку спільних військових навчань, які Україна проводить разом країнами-членами НАТО.

"Ми бачимо, що держава реагує з усіма своїми інституціями. І мені здається, що зараз робити якесь надзвичайне засідання парламенту, то треба тоді розуміти, який порядок денний ставити тоді на це засідання", - сказав він.

Російські війська біля кордону України 

Як повідомляв УНІАН, 31 жовтня в американському виданні The Washington Post вийшла стаття, в якій йшлося про збільшення кількості російських військ і техніки поблизу кордонів України. Зазначалося, що ці маневри викликали серйозну стурбованість в урядових колах США і Європи.

Також на початку листопада в західних ЗМІ почала з'являтися інформація з посиланням на дані супутникових знімків про активне переміщення російських військових до кордону з Україною.

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що РФ зосередила біля кордонів України і на окупованих територіях угруповання військ чисельністю 90 тис. осіб.

Крім того, з кінця травня Білорусь сприяє нелегальному проникненню мігрантів до Євросоюзу через свою територію. Так Мінськ відреагував на посилення західних санкцій щодо Білорусі. В ЄС такий крок назвали "гібридною атакою" Білорусі. Євросоюз готує п'ятий пакет санкцій щодо режиму Олександра Лукашенка через використання ним мігрантів як інструменту проти країн блоку.

Особливо напружена ситуація на польсько-білоруському кордоні спостерігається в останні тижні.

Україна посилила охорону кордону у зв'язку із цією ситуацією.

Автор: Антоніна Доломанжи

Теги за темою
російська агресія Давид Арахамія
Джерело матеріала
loader
loader