Рада підтримала виділення 2,5 мільярдів гривень на інфраструктурні проекти
Рада підтримала виділення 2,5 мільярдів гривень на інфраструктурні проекти

Рада підтримала виділення 2,5 мільярдів гривень на інфраструктурні проекти

Законопроект підтримали проголосували 236 народних депутатів / фото УНІАН Володимир Гонтар

Верховна Рада прийняла за основу законопроект, який передбачає виділення 2,5 млрд грн з державного бюджету на 2021 рік на реалізацію низки інфраструктурних проектів.

Як передає кореспондент УНІАН, за відповідний законопроект "Про внесення змін до додатків № 1 та № 3 до Закону України "Про Державний бюджет України на 2021 рік" (щодо реалізації інфраструктурних проектів та розвитку об'єктів соціально-культурної сфери)" (№6298) проголосували 236 народних депутатів при необхідному мінімумі у 226 голосів.

Як зазначила народний депутат України Олена Шуляк, більшість цих коштів піде на реалізацію президентської програми "Велике будівництво".

"По-перше, це дорога М-30 "Стрий – Ізварине", це найдовша дорога, так звана" дорога єдності", яка створена до 30-річчя України. Це найдовший в Україні транспортний коридор, який починається на Львівщині та закінчується на Луганщині та досягає майже 1400 км. По-друге, це відомий міст через Дніпро в Запоріжжі. Запорізький міст є восьмим за висотою серед вантових мостів у Європі. А ще це найвідоміший довгобуд України. І 1 млрд грн з цього законопроекту буде спрямовано саме на місцеві дороги, бо йдеться про адекватне сполучення між селами та маленькими містечками. Нарешті, 0,5 млрд грн спрямують на формування акціонерного капіталу національного авіаперевізника", - сказала вона.

"Велике будівництво":

"Велике будівництво" - програма президента Володимира Зеленського, розпочата в березні 2020 року. В її рамках в країні відновлюють дороги, а також об'єкти соціальної інфраструктури.

Автор: Дмитро Шварц

Джерело матеріала
loader
loader