СБУ задержала боевика “ЛНР”, который штурмовал Луганский аэропорт
СБУ задержала боевика “ЛНР”, который штурмовал Луганский аэропорт

СБУ задержала боевика “ЛНР”, который штурмовал Луганский аэропорт

Співробітники контррозвідки Служби безпеки України затримали бойовика так званого МДБ “ЛНР”, який брав участь у штурмі Луганського аеропорту.

Спецоперація щодо виведення бойовика на підконтрольну Україні територію Луганської області проходила у взаємодії з Держприкордонслужбою, повідомляє прес-центр СБУ.

За попередньою інформацією, російський найманець обіймав посаду командира бойової тактичної групи у так званій окремій бригаді спецпризначення Одеса та брав безпосередню участь у бойових діях.

Крім штурму Луганського аеропорту, його підрозділ брав участь у захопленні приміщень банківських установ та квартир місцевих мешканців. Зловмисник також координував пошук та затримання українських патріотів, які залишились на тимчасово окупованій території.

СБУ задержала боевика “ЛНР”, который штурмовал Луганский аэропорт - Фото 1
СБУ задержала боевика “ЛНР”, который штурмовал Луганский аэропорт - Фото 2
СБУ задержала боевика “ЛНР”, который штурмовал Луганский аэропорт - Фото 3
СБУ задержала боевика “ЛНР”, который штурмовал Луганский аэропорт - Фото 4
СБУ задержала боевика “ЛНР”, который штурмовал Луганский аэропорт - Фото 5
СБУ затримала бойовика “ЛНР”, який штурмував Луганський аеропорт / 6 фотографий

Пізніше в нього стався конфлікт з іншими ватажками терористичної організації “ЛНР”, через який він змушений був тривалий час переховуватись на території Російської Федерації.

Затриманому повідомили про підозру у порушенні ч.2 ст.110 (Зазіхання на територіальну цілісність та недоторканність України) та ч.2 ст.260 (Участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань) КК України.

Йому загрожує до десяти років позбавлення волі із конфіскацією майна. Суд вже обрав зловмиснику запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Читайте
СБУ затримала українського військового за збирання таємних даних про ракетні війська
Теги за темою
Україна Росія СБУ Війна на Донбасі ЛНР
Джерело матеріала
loader
loader