Міграційна криза: в Україні з’явився штаб для координації дій із захисту кордону
Міграційна криза: в Україні з’явився штаб для координації дій із захисту кордону

Міграційна криза: в Україні з’явився штаб для координації дій із захисту кордону

В Україні утворили міжвідомчий штаб для координації дій із захисту державного кордону в умовах міграційної кризи. До нього увійшли представники українських силових структур.

Як поінформували в Державній прикордонній службі, перше засідання новоствореного координаційного штабу відбулося 22 листопада.

До його складу увійшли представники: Міністерства внутрішніх справ, Нацполіції, Нацгвардії, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Державної міграційної служби, Міністерства закордонних справ, Міноборони, Мін’юсту, Мінфіну, Міністерства інфраструктури, командувань Збройних сил та Служби безпеки.

У роботі штабу також братиме участь уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова. Вона займатиметься питаннями: дотримання прав громадян України, які проживають на прикордонних територіях, українських військовослужбовців та мігрантів.

Ключовою задачею штабу є протидія можливій міграційній кризі на українському кордоні. Як відомо, останнім часом сотні нелегальних мігрантів намагаються прорватися з території Білорусі до Євросоюзу через польський кордон.

– Штаб забезпечуватиме координацію діяльності всіх залучених до заходів з посилення охорони та захисту державного кордону України органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, військових формувань, правоохоронних органів та громадських об’єднань. Крім того, створюються регіональні координаційні штаби, – пояснив перший заступник голови ДПСУ Володимир Нікіфоренко, який керуватиме роботою міжвідомчого штабу.

У разі виникнення кризових ситуацій на кордоні штаб зможе негайно виносити пропозиції на розгляд Кабінету міністрів та Верховної Ради.

Члени штабу аналізуватимуть інформацію щодо ситуації на кордоні, а також готуватимуть пропозиції та рекомендації з посилення його захисту.

За необхідності можуть залучатися іноземні та міжнародні організації.

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader