Обзивала чорною мавпою: суд оштрафував львів’янку на 40 тис. грн за булінг
Обзивала чорною мавпою: суд оштрафував львів’янку на 40 тис. грн за булінг

Обзивала чорною мавпою: суд оштрафував львів’янку на 40 тис. грн за булінг

Личаківський районний суд міста Львова оштрафував мешканку міста на 40 тис. грн за те, що вона ображала сусідку через її колір шкіри.

Громадянка Лівії, яка разом із чоловіком та сином на законних підставах проживає в Україні та орендує житло, звернулася до суду із позовом до відповідача про стягнення заподіяної моральної шкоди в розмірі 150 тис. грн.

У цій справі, яка зареєстрована у ЄДРСР, йдеться, що одного разу лівійка була вдома з дитиною, 2018 року народження.

— В цей час, жінка підійшовши до вхідних дверей у її квартиру, стала сильно грюкати руками та ногами у двері. При цьому близько 15 хв. кричала, виражалася у її бік нецензурною лайкою, обзивала “чорною мавпою” та “чуркою”.

Інший сусід зайшов до іноземки перевірити, чи все добре, оскільки знав, що вона сама з дитиною. Він зазначив, що позивачка була дуже налякана, а дитина перебувала у стані шоку, плакала та просилася на руки.

Після цього був ще один інцидент, коли жінка біля будинку у присутності інших сусідів стала ображати громадянку Лівії, коли та гуляла з дитиною. Львів’янка обзивала жінку “чорною мавпою”. У відповідь іноземка нічого не відказала, лише схилила голову та плачучи забрала сина з дитячого майданчика. При цьому зазначається, що діти на дитячому майданчику почали повторювати образливі слова, які сказала відповідачка.

Читайте
У Львові чоловіка засудили до двох років ув'язнення за укус поліцейського

Ще за декілька днів вона перестріла іноземку на вулиці, почала ображати її та штовхати дитячий візочок.

Через булінг у жінки виникла тривожність та панічні атаки: їй довелося звертатися до невролога і психіатра.

Жінка, яка ображала іноземку, заявила, що сім’я лівійки порушує порядок і створює шум у будинку після 22:00, а дитина катається на велосипеді у квартирі. Однак сусіди стверджують, що лівійка та її сім’я – неконфліктні та спокійні люди.

Суд частково задовольнив позов постраждалої – замість моральної компенсації у 150 тис. гривень, жінка отримає 40 тис.

Джерело: ЄДРСР

Теги за темою
Суд Львів
Джерело матеріала
loader
loader