Міноборони розкритикувало Бутусова через публікацію відео із пострілом з гаубиці Д-20
Міноборони розкритикувало Бутусова через публікацію відео із пострілом з гаубиці Д-20

Міноборони розкритикувало Бутусова через публікацію відео із пострілом з гаубиці Д-20

Міністерство оборони України закликає громадян країни відмовитися від здійснення вчинків або публікації відеозаписів, які можуть спровокувати ескалацію конфлікту з Російською Федерацією та призвести до жертв серед військовослужбовців Збройних сил.

Відповідне звернення до МОУ в неділю, 28 листопада, було опубліковано на офіційному сайті відомства.

Зокрема, військове відомство наводить приклад публікації журналіста Юрія Бутусова, який напередодні виклав на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook відео, на якому він зробив постріл із гаубиці Д-20 калібром 152 мм. При цьому, де і коли було записано відповідні кадри – невідомо.

Прес-служба Міноборони при цьому зазначає, що опис відеозапису було представлено автором таким чином, що дозволяє використовувати публікацію як привід для загострення ситуації в районі проведення Операції об’єднаних сил та подальшого звинувачення України у порушенні Мінських домовленостей.

– В умовах гібридної війни ворог уже використовує це відео у своїх пропагандистських інтересах. Це підвищує небезпеку провокаційних дій з боку російсько-окупаційних військ та підконтрольних їм формувань, а також посилення обстрілів позицій сил ООС, – йдеться у прес-релізі.

Крім того, у МОУ наголосили, що публікація подібних записів – черговий приклад того, як людина усвідомлено або ні може виступити на боці ворогів України в інформаційній війні.

У відомстві зазначили, що для встановлення об’єктивних обставин, зафіксованих на відео, розпочато перевірку можливих фактів порушення посадовими особами службових обов’язків та правил поводження зі зброєю.

Читайте
Росія перекинула на Донбас кадрових військових - розвідка

При цьому в Міноборони наголосили, що Західні партнери постійно попереджають Україну про високу ймовірність російської агресії, для якої Кремль шукає найменшого приводу.

Теги за темою
Війна на Донбасі
Джерело матеріала
loader
loader