Польща попередила про загрозу гібридних атак проти України
Польща попередила про загрозу гібридних атак проти України

Польща попередила про загрозу гібридних атак проти України

Глава МВС Польщі Маріуш Каміньський вважає, що існує загроза гібридних атак проти України з використанням нелегальних мігрантів.

З розмови міністра внутрішніх справ України Дениса Монастирського з польським колегою, що відбулася сьогодні, 29 листопада, стало відомо про тимчасову деескалацію напруженості на кордоні з Білоруссю. Каміньський також повідомив про зміну тактики мігрантів, які намагаються прорватися через білорусько-польський кордон, штурмуючи його в різних місцях невеликими групами.

– При цьому Маріуш Каміньський вказав, що, за оцінками польської сторони, існує досить висока ймовірність гібридних атак і проти України, а також запевнив у готовності Польщі рішуче стояти на боці підтримки суверенітету і територіальної цілісності нашої держави, – йдеться в повідомленні.

Монастирський підкреслив, що Україна усвідомлює всі можливі сценарії подальшого розвитку подій, щоб підірвати ситуацію всередині країни, а також якимось чином погіршити її відносини з Польщею та ЄС.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна направила 175 млн гривень на зміцнення кордону з Білоруссю, щоб запобігти напливу нелегальних мігрантів.

Читайте
До 100 мігрантів під керівництвом білоруських силовиків намагалися прорватися через кордон Польщі

Напередодні самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що західні країни вигадали фейк про плани Росіїнапасти на Україну, але попередив, що не залишиться осторонь у разі війни.

Теги за темою
Україна Білорусь Польша
Джерело матеріала
loader