Бойовика “ДНР”, який ліквідовував поранених українських бійців, засудили до 6 років
Бойовика “ДНР”, який ліквідовував поранених українських бійців, засудили до 6 років

Бойовика “ДНР”, який ліквідовував поранених українських бійців, засудили до 6 років

До шести років позбавлення волі засуджено викритого контррозвідкою СБУ бойовика “ДНР”, який у 2014 році ліквідовував поранених у бою українських військових.

Під час досудового слідства було встановлено, що мешканець тимчасово окупованого Донецька добровільно вступив до навчального центру НЗФ “ДНР” у Слов’янську.

Пізніше його призначили на посаду заступника керівника. Він здійснював підготовку бойовиків для незаконних формувань, які брали активну участь у збройному спротиві підрозділам сил антитерористичної операції.

Перебуваючи у складі різних підрозділів НЗФ зловмисник брав активну участь в артилерійських обстрілах позицій Збройних Сил України у районі Донецька, Ясинуватого, Докучаєвська, смт Пантелеймонівка, а також здійснював чергування на військових об’єктах, конвоював затриманих та військовополонених.

Контррозвідка затримала бойовика у жовтні цього року в одному з хостелів столиці, куди він прибув з тимчасово анексованої території АР Крим.

Шевченківський районний суд Києва визнав його винним за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) Кримінального кодексу України та засудив до шести років позбавлення волі.

Читайте
У Чехії до 20 років в’язниці засудили чоловіка, який воював на боці бойовиків "ЛДНР"

У вересні цього року СБУ затримала жителя Курахового Донецької області, який у 2014-2015 роках за ідейними переконаннями воював на боці “ДНР”.

Бойовик свою провину визнав та під час слідства надав інформацію про інших членів незаконного збройного формування.

Теги за темою
СБУ Війна на Донбасі ДНР
Джерело матеріала
loader
loader