Окупанти Донбасу готові "запросити" Росію, коли та знову наступатиме на Україну
Окупанти Донбасу готові "запросити" Росію, коли та знову наступатиме на Україну

Окупанти Донбасу готові "запросити" Росію, коли та знову наступатиме на Україну

"Владу" озброєних терористів не визнає жодна з країн світу Фото: REUTERS

Ватажок терористичної "ДНР" Денис Пушилін каже, що проситиме Росію про допомогуу разі "нападу України". Останніми тижнями окупанти активно поширюють фейки про нібито підготовку Києвом до військового "походу" на окуповані Росією території Донбасу.

Про це він заявив в ефірі пропагандистам з Россия-24.

Він сказав, що керовані Кремлем бойовики нібито "розраховують на власні сили", але з огляду на те, що Україна "залучає зовнішні сили", проситимуть допомогти Росію.

Терористи, переконує Пушилін, "перебувають у стані підвищеної готовності".

Важливо

Владу озброєних терористів, які захопили органи самоврядування в окремих населених пунктах на Донбасі в 2014 році, не визнає жодна з країн світу.

Незаконні угрупування бойовиків цілком підпорядковані Росії та регулярно отримують з РФ збройну допомогу. Сама Москва це заперечує і стверджує, що до конфлікту на Донбасі не має ніякого відношення, називаючи себе "третьою стороною".

З початку збройної агресії Росія усіляко намагається підштовхнути українське керівництво до прямих переговорів з бойовиками, що визнало б легітимність окупаційної влади і повністю зняло б політичну відповідальність з Кремля за розв’язану війну на українському сході.

Російські війська біля кордону України

31 жовтня в американському виданні The Washington Post вийшла стаття, в якій йшлося про збільшення кількості російських військ і техніки поблизу кордонів України. Зазначалося, що ці маневри викликали серйозну стурбованість в урядових колах США і Європи.

Також на початку листопада в західних ЗМІ почала з'являтися інформація з посиланням на дані супутникових знімків про активне переміщення російських військовихдо кордону з Україною.

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що РФ зосередила біля кордонів України і на окупованих територіяхугруповання військ чисельністю 90 тис. осіб.

Державний секретар США Ентоні Блінкен попередив, що Російська Федерація припуститься серйозної помилки, якщо спробує захопити нові території в Україні, як зробила це у 2014 році, коли захопила Крим й окремі райони Донецької і Луганської областей.

15 листопада глави МЗС Франції та Німеччини у своїй заяви запевнили, що в разі початку масштабних воєнний дій Російської Федерації проти України, РФ стикнеться з важкими наслідками і буде змушена заплатити високу ціну.

Вас також можуть зацікавити новини

  • Кулеба сказав Боррелю, які санкції необхідно запровадити проти Росії у разі вторгнення в Україну
  • Лавров заявив, що НАТО "грає з вогнем", обіцяючи Україні вступ до Альянсу
  • Блінкен закликав РФ відвести війська від українського кордону і виконати Мінські угоди

Автор: Яна Ставська

Теги за темою
Війна на Донбасі
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader