ВАКС заочно заарештував "тіньового мера Одеси" та мільярдера Галантерника
ВАКС заочно заарештував "тіньового мера Одеси" та мільярдера Галантерника

ВАКС заочно заарештував "тіньового мера Одеси" та мільярдера Галантерника

Повний текст ухвали оголосять 14 грудня. Галантерник може оскаржити запобіжний захід впродовж 5 днів.

Вищий антикорупційний суд заочно взяв під варту одеського бізнесмена Володимира Галантерника, якого Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук. Його підозрюють у створенні та очоленні злочинної організації в місті.

Про це повідомляє Суспільне.

Справа НАБУ та САП стосується створення та функціонування злочинної організації в Одесі. До неї, як вважають правоохоронці, був залучений мер міста Геннадій Труханов, бізнесмен Володимир Галантерник та декілька посадовців з робітниками приватних компаній. Злочинна схема полягала у виведенні земельних ділянок із власності громади та передачі їх під забудову приватній компанії "Будова". Як зазначала сторона обвинувачення, Труханов зловживав своїм службовим становищем мера та підписував документи щодо надання об'єктів у право власності.

Так, упродовж 2016-2019 років громада міста через схему злочинної організації втратила щонайменше шість земельних ділянок загальною площею 15,9 га та незаконно витратила з місцевого бюджету 131 мільйон гривень. Загальний розмір завданої шкоди за результатами експертизи становить 689 млн грн.

Нагадаємо:

  • Галантерник володіє одеськими ринками "Привоз" і "7-й кілометр", ТРЦ City Center і City Center "Котовський", розважальним комплексом "Аркадія Сіті", бутік-готелем De Paris та іншими бізнес-активами, доля в яких становить близько 50%. 
  • 6 жовтня генпрокурор Ірина Венедіктова підписала 5 підозр у рамках розслідування кримінальної справи детективів НАБУ і прокурорів САП щодо заволодіння землею в Одесі.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Джерело матеріала
loader
loader