Німеччина оголосила персонами нон ґрата двох співробітників посольства РФ
Німеччина оголосила персонами нон ґрата двох співробітників посольства РФ

Німеччина оголосила персонами нон ґрата двох співробітників посольства РФ

Міністерство закордонних справ Німеччини визнало двох співробітників російського посольства у Берліні персонами нон ґрата. Очільниця відомства Анналена Бербок викликала російського посла Сергія Нечаєва у середу на бесіду і оголосила йому про це.

— Ми щойно викликали посла Росії на бесіду та повідомили, що двоє співробітників дипломатичного персоналу російського посольства були оголошені персонами нон ґрата, — сказала вона.

#Servicetweet – Live ab ca. 16.20 Uhr auf diesem Kanal: Statement von Außenministerin @ABaerbock zum Urteil des Kammergerichts Berlin im Prozess um den Tiergartenmord. https://t.co/RSaMZ2RfZB

— Auswärtiges Amt (@AuswaertigesAmt) December 15, 2021

За її словами, це рішення пов’язане з вироком у справі про вбивство чеченського польового командира Зелімхана Хангошвілі у Берліні.

Бербок зазначила, що після вироку у справі про вбивство Хангошвілі вважає відносини Німеччини та Росії дуже напруженими.

— Це вбивство від імені держави… є серйозним порушенням німецького законодавства і суверенітету ФРН, – сказала вона.

В МЗС РФ вже заявили, що готують відповідь на висилку своїх дипломатів із Берліна. Очільниця МЗС РФ Марія Захарова назвала такі дії Берліна “недружніми”.

15 грудня суд у Берліні засудив засудив до довічного ув’язнення громадянина РФ Вадима Красікова (Соколова) за вбивство колишнього чеченського польового командира Зелімхана Хангошвілі у парку Тіргартен у столиці Німеччини.

Зелімхана Хангошвілі вбили у Берліні 23 серпня 2019 року. У його вбивстві звинуватили росіянина на ім’я Вадима Соколова. За даними розслідувачів, його справжнє ім’я Вадим Красіков, а ще він пов’язаний із ФСБ і може бути причетним до замовного вбивства в Москві у 2013 році.

Читайте
Випав з вікна: перед посольством РФ у Берліні знайшли тіло російського дипломата
Теги за темою
Росія Німеччина
Джерело матеріала
loader