Бойовики вбили на Донбасі українського військового, ще одного поранено
Бойовики вбили на Донбасі українського військового, ще одного поранено

Бойовики вбили на Донбасі українського військового, ще одного поранено

Упродовж минулої доби штаб ООС зафіксував 5 порушень режиму "тиші" з боку окупантів / фото REUTERS

За добу, 16 грудня, на Донбасі загинув український військовий. Ще один - отримав поранення.

"Внаслідок ворожих дій один військовослужбовець Об'єднаних сил дістав поранення. Воїн перебуває в лікувальному закладі. Стан його здоров'я - задовільний. Один військовослужбовець Об'єднаних сил дістав поранення, несумісне з життям. Командування та особовий склад Об’єднаних сил висловлюють щирі співчуття рідним і близьким героя, який загинув за Україну", - йдеться в ранковому зведенні штабу ООС станом на 7:00 17 грудня.

Загалом упродовж минулої доби з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 5 порушень режиму припинення вогню, 1 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

У напрямку Новолуганського окупанти вели вогонь зі стрілецької зброї. Поблизу Пісків здійснили обстріл з мінометів калібру 82 мм та станкових протитанкових гранатометів. У районі Золотого-4 та Травневого обстріляли позиції українських військових з автоматичних станкових гранатометів. А неподалік населеного пункту Павлополь російські найманці відкривали вогонь зі стрілецької зброї.

"Українські захисники відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння, та змусили противника припинити обстріли. Станом на 7 годину ранку, 17 грудня, порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ не зафіксовано", - зазначили у штабі.

Як повідомляв УНІАН, Європейський парламент закликав Російську Федерацію відвести війська від кордону України, а керівні інституції Європейського Союзу - підготувати серйозні економічні санкції. Зокрема, передбачається замороження фінансових і фізичних активів в ЄС, заборона на в'їзд та відключення Росії від світової платіжної системи SWIFT. 

Вас також можуть зацікавити новини:

  • З сайту суду Ростова зникло рішення зі згадкою про присутність військ РФ на Донбасі
  • Данілов: для вторгнення в Україну Росії знадобиться до 600 тисяч військових
  • В Україні судитимуть співробітника ФСБ за захоплення управління прикордонної служби в Криму

Автор: Катерина Комолова

Теги за темою
Донбас Війна на Донбасі ООС
Джерело матеріала
loader