Бельгія хоче закрити всі атомні станції в країні до 2025 року
Бельгія хоче закрити всі атомні станції в країні до 2025 року

Бельгія хоче закрити всі атомні станції в країні до 2025 року

Майже половину виробництва електроенергії в країні забезпечують дві атомні станції з сімома реакторами / фото: REUTERS

Уряд Бельгії погодилося закрити всі свої атомні електростанції до 2025 року.

Також в уряді вирішили залишити відкритою можливість продовження терміну служби двох реакторів, за умови, що країна не зможе забезпечити енергопостачання за допомогою інших джерел енергії. Про це повідомляє Reuters.

Майже половину виробництва електроенергії в країні забезпечують дві атомні станції з сімома реакторами, які експлуатує французька енергетична компанія Engie.

"Після нічних переговорів міністри прийшли до компромісу, згідно з яким остання існуюча атомна електростанція повинна бути закрита в 2025 році", - йдеться в повідомленні.

Таким рішенням Бельгія хоче приєднатися до інших країн, таких як Німеччина, які також поступово відмовляються від цієї технології.

Прем'єр-міністр Бельгії Олександр де Кро не виключає, що деякі ядерні реактори можуть працювати довше, але додав, що це "дуже малоймовірно".

Бельгія також інвестує 100 мільйонів євро (113 мільйонів доларів) протягом чотирьох років в дослідження в галузі ядерної енергетики, приділяючи особливу увагу модульним реакторам меншого розміру і, можливо, співпраці з Францією та Нідерландами.

Запланований ядерний вихід почнеться з закриття одного реактора 1 жовтня 2022 року. Виведення з експлуатації, включаючи видалення всіх радіоактивних матеріалів і знесення будівель, повинне бути завершено до 2045 року.

Нагадаємо, в Україні будуть побудовані два атомних енергоблоки за новою американською технологією. НАЕК "Енергоатом" і американська компанія Westinghouse вже підписали меморандум про початок будівництва нових енергоблоків на Хмельницькій АЕС.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Атомний підводний човен США зіткнувся з невідомим об'єктом
  • Фінляндія збирається запустити найбільший в Європі атомний реактор
  • Україна і Корея спільно вирішуватимуть проблему енергоблоків ЧАЕС
Теги за темою
Бельгія
Джерело матеріала
loader
loader