Британія евакуює війська з України у разі вторгнення Росії - Daily Express
Британія евакуює війська з України у разі вторгнення Росії - Daily Express

Британія евакуює війська з України у разі вторгнення Росії - Daily Express

Британія готується евакуювати своїх військових з України / Фото REUTERS

Великобританія готова евакуювати свої війська з України у разі військовоговторгнення Росії.

Про це пише Daily Express.

"Командувачі повинні провести повний "огляд" операції "Орбіталь", щоб гарантувати, що весь британський персонал може бути безпечно виведений, якщо Москва накаже ввести війська", - пише видання. 

За даними джерел видання, велика частина британських сил дислокується в Яворові, звідки вони підуть до польського кордону. Група штабних офіцерів з Києва також попрямує до кордону, а британські моряки, що знаходяться в Одесі, вже вирушили до Великобританії на Різдво.

Рішення про евакуацію прийме начальник відділу спільних операцій генерал-лейтенант Чарлі Стрікленд.

Він буде отримувати інформацію від співробітників штаб-квартири в Нортвуді.

"Він буде уважно стежити, щоб оцінити вплив будь-якого вторгнення на здатність вивести свої війська - він не може дозволити їм опинитися там в пастці", - сказало джерело в армії.

Раніше міністр оборони Великобританії Бен Уоллес назвав "малоймовірним" те, що захід у разі масштабного вторгнення Росії допоможе Україні військами.

Агресія РФ щодо України

1 грудня президент РФ Володимир Путін заявив, що хоче отримати від Заходу гарантії невступу України в НАТО.

Радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван розповів, що Джо Байден під час переговорів з Володимиром Путіним, які відбулися 7 грудня, відмовився йти на поступки в питанні перспектив вступу України в НАТО.

16 грудня генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що НАТО не піде на поступки Росії у питанні наближення України до членства в Альянсі. За його словами, Україна має право на захист і разом з НАТО визначатиме питання членства в Альянсі.

17 грудня РФ запропонувала Організації Північноатлантичного договору (НАТО) відмовитися від прийняття України в НАТО і "від ведення будь-якої військової діяльності на території України". Також Росія запропонувала США не створювати військові бази на території країн колишнього СРСР і не приймати ці країни в НАТО.

23 грудня Столтенберг заявив, що Альянс ніколи не обіцяв не приймати нових членівв зі сходу Європи.

Президент РФ Володимир Путін підтвердив, що на початку 2022 року представники РФ і США обговорять в Женеві питання безпеки в Європі.

Теги за темою
російська агресія
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader