Увидел пограничников и прыгнул в реку: нигериец пытался переплыть Уж
Увидел пограничников и прыгнул в реку: нигериец пытался переплыть Уж

Увидел пограничников и прыгнул в реку: нигериец пытался переплыть Уж

Громадянин Нігерії намагався перепливти річку Уж, щоб потрапити до Словаччини. Він стрибнув у річку, але без допомоги прикордонників Чопського загону не зміг вибратися на берег.

Прикордонники помітили рух невідомої особи та відразу ж сповістили до прикордонного підрозділу та висунулися для затримання.

Порушник встиг подолати загороджувальний паркан та рухався у напрямку річки Уж, якою проходить кордон зі Словаччиною.

— Побачивши прикордонників, попри холодну погоду, чоловік стрибнув у річку. Але він одразу зрозумів, що погарячкував, адже глибина річки та швидкість течії виявилися не такими як він собі уявляв і дістатися протилежного берега в таку пору року йому абсолютно не під силу.

Тож порушник спробував повернутися назад, проте прикордонникам довелося йому допомагати вибратися на берег, – повідомили Держприкордонслужбі.

Правоохоронці доставили іноземця до підрозділу, знайшли йому сухий одяг та взуття. При собі чоловік не мав жодних документів, але розповів, що він громадянин Нігерії і деякий час працював у Харкові двірником, а згодом вирішив у пошуках кращого життя дістатися країн ЄС.

У двох наплічниках чоловіка знаходились €900, ноутбук, планшет, мобільні телефони та інші речі. Наразі прикордонники перевіряють правдивість слів затриманого, проводять перевірочні заходи, зокрема щодо встановленню його особи.

Іноземець буде притягнутий до адмінвідповідальності за ст. 204-1 Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України КУпАП. Рішення у справі ухвалюватиме суд.

Читайте
Був в одязі із символікою РФ: прикордонники не пустили до України узбека
Теги за темою
Держприкордонслужба
Джерело матеріала
loader
loader