/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F39%2F04bf0f9fa2b39740de71a0c05df217c0.jpg)
В Італії шеф-кухар відсудив понад 30 тисяч євро у критика своєї страви
КИЇВ. 2 січня. УНН. В Італії шеф-кухар Карло Кракко подав до суду на редактора газети, який опублікував негативний відгук на його страву. Про це повідомляє УНН з посиланням на Daily Mail.
Деталі
Зазначається, що на гала-вечері у 2016 році Кракко, ресторан якого став володарем двох зірок Мішлен, подав свою фірмову страву — ризотто з томатами, лимоном та тушкованою яловичиною ваґю. Цей захід відвідали 400 людей, серед яких був і Акілле Оттавіані — редактор газети La Cronaca di Verona.
Оттавіані після вечері опублікував негативний відгук на страву кухаря. Він зазначив, що багато гостей вечері були розчарованими та пішли у найближчі магазини купувати кебаби. За його словами, страва не вдалася — ризотто було несмачним, м’ясо жорстким, а овочі невідповідними.
Кракко подав на нього у суд за наклеп, аргументуючи рішення тим, що відгук негативно повпливав на його бізнес. На думку кухаря, відгук Оттавіані був некоректним, адже у ньому було подано думки неназваних людей.
Якби він написав: “Я був розчарований, я пішов і купив кебаб, як тільки вечеря закінчилася”, це було б критикою та особистою думкою, — пояснив кулінарний журналіст Даріо де Марко.
Проте суд став на бік шеф-кухаря, і зобов’язав редактора виплатити штраф у розмірі 11 000 євро, попередню компенсацію збитків на суму 20 000 євро та ще 3500 євро, аби покрити судові витрати. Загалом Кракко має отримати 34 500 євро (понад 1 мільйон гривень).

