Безпека в Європі неможлива без безпеки України – Боррель
Безпека в Європі неможлива без безпеки України – Боррель

Безпека в Європі неможлива без безпеки України – Боррель

Безпека в Європі безпосередньо залежить від ситуації з безпекою в Україні. А всі питання, що стосуються України, повинні вирішуватися лише за участі нашої держави.

Про це заявив сьогодні на брифінгу високий представник ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель. Він зазначив, що Україна – це частина Європи.

– Немає безпеки в Європі без безпеки України. Зрозуміло, що будь-які дискусії про європейську безпеку повинні включати Євросоюз та Україну. Будь-які дискусії про Україну повинні включати насамперед Україну. Говорити про безпеку в Європі неможливо без консультацій та участі європейців, – наголосив Боррель.

Він уточнив, що Брюссель зараз перебуває в тісній координації із Сполученими Штатами Америки, НАТО та іншими країнами-партнерами.

Боррель також зазначив, що прибув до України, щоб ще раз засвідчити повну підтримку з боку Євросоюзу незалежності, суверенітету і територіальної цілісності нашої держави, а також щоб разом співпрацювати над деескалацією ситуації на фоні агресії РФ.

Теги за темою
Війна на Донбасі
Джерело матеріала
loader
loader