В Африке проснулся один из самых больших вулканов в мире
В Африке проснулся один из самых больших вулканов в мире

В Африке проснулся один из самых больших вулканов в мире

Один з найактивніших вулканів у світі Ньїрагонго, що розташований на сході Демократичної Республіки Конго, почав викидати в небо величезні хмари чорного диму та вулканічного попелу.

На фотографіях, опублікованих у соціальних мережах, видно, що кратер Ньїрагонго заповнений гарячою лавою.

Seigneur, garde ta main puissante sur ma ville ! pic.twitter.com/9kCCnx6X5x

— josue mupika (@JosueMupika) January 4, 2022

Геологи з вулканічної обсерваторії Гоми кажуть, що лава ще не витікає, але вони помітили збільшення сейсмічної активності.

Директор обсерваторії Селестін Касерека сказав у коментарі BBC, що причиною диму та попелу, які можна побачити по всьому місту Гома, є нерегулярні виверження. Попри це, він сказав, що Ньїрагонго навряд чи почне виверження.

Мешканцям порадили зберігати спокій, але люди все-рівно бояться, адже попереднє виверження у травні 2021 року призвело до смерті 32 людей, а тисячі осіб змушені були залишити свої домівки.

Багато з них втекли до сусідньої Руанди, а інші досі живуть у тимчасових таборах у Гомі.

Вулканічна система Ньірагонго вважається однією з найсейсмічніших у світі. Ньірагонго є кратером, у центрі якого знаходиться лавове озеро.

Восени 2021 року на іспанському острові Ла-Пальма впродовж майже трьох місяців вивергався вулкан Кумбре-В’єха. За цей час потоки гарячої лави знищили понад 3 тис. будівель, а понад 7 тис. були змушені залишити свої домівки.

Це було перше виверження на острові з 1971 року і найтриваліше в історії.

Читайте
Палає та заливає: у Японії прокинувся вулкан Асо, а Венеція йде під воду
Теги за темою
Африка
Джерело матеріала
loader
loader