Стало відомо, скільки солдат у складі миротворчих сил ОДКБ до Казахстану відправила Вірменія
Стало відомо, скільки солдат у складі миротворчих сил ОДКБ до Казахстану відправила Вірменія

Стало відомо, скільки солдат у складі миротворчих сил ОДКБ до Казахстану відправила Вірменія

Вони "забезпечуватимуть охорону об'єктів стратегічного значення".

Для придушення мітингів до Казахстану у складі миротворчих сил ОДКБ вирушило близько 70 військовослужбовців з Вірменії.

Про це повідомляє "Sputnik Вірменія".

Зазначається, що ці військові "мають у складі контингенту забезпечувати охорону об'єктів стратегічного значення на тлі масових протестів у Казахстані".

"У Колективні миротворчі сили можуть входити спеціальний військовий, поліцейський та цивільний персонал та сили і засоби, виділені країнами ОДКБ. До складу контингенту від Росії увійде підрозділ повітрянодесантних військ", - йдться у повідомленні.

Раніше Міноборони РФ опублікувало відео, на якому російські десантники сідають в вантажний літак для відправлення в Казахстан для придушення мітингів у цій країні. Наразі точна кількість відправлених російських військових невідома. ОДКБ також підтверджує участь білоруських військових у складі миротворчих сил у Казахстані

Нагадаємо, вранці 6 січня стало відомо, що до Казахстану відправлено "миротворців" від країн-учасниць Організації Договору про колективну безпеку (ОКДБ).

Декілька днів поспіль у Казахстані тривали протести через ціну на газ. У деяких містах поліція жорстоко затримувала мітингувальників. Найжорстокіші сутички відбулися 5 січня, коли в країні почали орудувати мародери.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв запровадив режим надзвичайного стану на території всієї країни, а також звернувся до ОДКБ із проханням про військову підтримку.

Що відбувається у Казахстані — читайте у матеріалі ТСН.ua.

Протести у Казахстані: уряд у відставці, а в Алмати захоплено аеропорт та адмінбудівлі | Новини світу

Джерело матеріала
loader
loader