Держдеп вважає негайні санкції проти "труби Путіна" підривом зусиль протидії агресії РФ
Держдеп вважає негайні санкції проти "труби Путіна" підривом зусиль протидії агресії РФ

Держдеп вважає негайні санкції проти "труби Путіна" підривом зусиль протидії агресії РФ

Для ухвалення пропозицій Круза необхідні 60 голосів  / REUTERS

Держдеп США вважає, що висунутий сенатором-республіканцем Тедом Крузом законопроект про термінові санкції проти "Північного потоку-2" підірве "єдиний фронт" у Європі з зусиль протидії агресивним діям РФ.

Про це журналістам заявив речник відомства Нед Прайс, цитує Reuters.

"Ми занепокоєні тим, що у випадку ухвалення цей законопроект тільки підірве єдність наших європейських союзників у вирішальний момент, коли нам буде необхідно виступити єдиним фронтом у відповідь на загрози Росії щодо України", - сказав він.

Він додав, що Вашингтон має намір співпрацювати з Конгресом, обговорювати засоби стримування російської агресії.

"На жаль, ця поправка, на нашу думку, не є справжньою спробою протидіяти подальшій російській агресії чи захистити Україну", - відповів Прайс.

Документ передбачає запровадження обмежень щодо трубопроводу РФ протягом 15 днів з моменту його ухвалення. Для цього потрібні 60 голосів, й республіканці переконані, що їх вдасться знайти.

Адміністрація Байдена виступила проти будівництва "ПП-2", оскільки проект Росії позбавить Україну вигоди з транзиту газу й узалежнить країни Європи від політики Кремля. Проте торік Білий дім зняв санкції з компаній, причетних до будівництва труби, з метою налагодити відносини з Німеччиною.

Республіканці у Сенаті, в тому числі Тед Круз, регулярно критикували м’яку позицію Адміністрації Байдена й виступали за накладення жорстких обмежень на геополітичний проект Путіна.

Берлін наполягає на запуску "Північного потоку-2", оскільки країні потрібен природний газ для переходу на "зелену енергетику".

Наразі процедуру з сертифікації "труби Путіна" відклали через очевидні порушення законодавства ЄС до моменту усунення проблем.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Посол розповіла, як Україна працює для розширення санкцій США проти "Північного потоку-2"
  • Транзиту російського газу через Україну прогнозують падіння до дворічного мінімуму
  • Постачання вугілля з Казахстану в Україну припинено - Міненергетики
Теги за темою
США санкції Північний потік-2
Джерело матеріала
loader
loader