МОЗ віднесло Херсон до "помаранчевої" зони: у міськраді у поширенні "брехні" звинувачують ЗМІ
МОЗ віднесло Херсон до "помаранчевої" зони: у міськраді у поширенні "брехні" звинувачують ЗМІ

МОЗ віднесло Херсон до "помаранчевої" зони: у міськраді у поширенні "брехні" звинувачують ЗМІ

За словами в.о. заступника міського голови Херсона, що у МОЗ наразі з'ясовують це питання.

Показники Херсонської області, за даними МОЗ, другу добу відповідають "помаранчевій" зоні карантину. Натомість у Херсонській міській раді це називають "помилкою".

Таку заяву зробив в.о. заступника Херсонського міського голови Роман Головня. Відео опублікували на сторінці міськради 10 січня.

Посадовець записав відеозвернення до містян та журналістів, які на його думку, поширюють інформацію, яка не відповідає дійсності. "Сьогодні й вчора (10 і 9 січня – ред.) у мережі ширилася інформація, що Херсон і Херсонська область перейшли у помаранчеву зону епідемічної небезпеки. Така інформація не відповідає дійсності", – сказав Головня.

Він запевняє, що Херсон та Херсонська область за показниками, які вони фіксують, перебувають на межі "жовтого" та "зеленого" рівнях епіднебезпеки. Він наголосив, що жоден "показник не говорить про те, що Херсонську область потрібно перевести в помаранчеву зону епіднебезпеки".

Також Головня додав, що в області та у МОЗ наразі з'ясовують, чому на сайті міністерства вказана така інформація.

Нагадаємо, 9 січня Міністерство охорони здоров'я нібито через погіршення ситуації з коронавірусом перевело Херсон та область до "помаранчевої" зони карантину. За добу, як свідчать дані відомства, ситуація не змінилися і місто та область залишилися у "помаранчевій" зоні. За опублікованою інформацією МОЗ у Херсонській області -перевищена динаміка рівня госпіталізацій – 60% за норми 50%.

Записатися на вакцинацію проти COVID-19 вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ 0-800-602-019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

Читайте також: 

  • В Україні дозволили бустерну вакцинацію проти COVID-19: як записатися на щеплення
  • Голова МОЗ попередив українців про підготовку до чергової хвилі COVID-19
  • МОЗ змінило змішані схеми вакцинації від COVID-19: як відтепер їх можна комбінувати
  • "Рожеве око", випадіння волосся, головний біль: нетипові симптоми "Омікрону", на які варто звертати увагу

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Джерело матеріала
loader
loader