У Верховній раді пропонують розширити повноваження РНБО
У Верховній раді пропонують розширити повноваження РНБО

У Верховній раді пропонують розширити повноваження РНБО

У Верховній раді України пропонують розширити повноваження Ради національної безпеки та оборони (РНБО), зокрема, щодо карантинних обмежень.

Згідно із законопроєктом №6508, що опублікований на сайті Ради, функції Ради національної безпеки та оборони (РНБО), доповнять погодженням встановлення Кабміном карантину на території, що розташована в межах понад шість регіонів (у тому числі Автономної Республіки Крим, міст Києва та Севастополя).

Це означає, якщо уряд запроваджуватиме карантин одразу у понад шести регіонах, це рішення необхідно погодити із РНБО.

Читайте
РНБО запровадила санкції проти компаній, що будували Керченський міст

Законопроєкт №6508, яким пропонується внести зміни до статті 29 закону Про захист населення від інфекційних хвороб щодо врегулювання питання запровадження карантину, зареєструвала у Верховній Раді  група народних депутатів на чолі з головою Комітету з питань здоров’я нації Михайлом Радуцьким.

Ініціатори законопроєкту вважають, що рішення про встановлення, продовження чи відміну карантину має негайно доводитися до населення через засоби масової інформації.

В середині грудня Кабмін вирішив продовжити адаптивний карантин в Україні до 31 березня 2022 року. В країні на цей період зберігаються правила доступу до публічних місць із сертифікатами про вакцинацію проти коронавірусу, щодо носіння захисних масок та дотримання дистанції.

Водночас в уряді сказали, що на території України більше не планують запроваджувати тотальний локдаун.

Теги за темою
Верховна Рада Карантин РНБО Законопроект
Джерело матеріала
loader