П'яний митник, який убив наречену, ледь не залишився непокараним
П'яний митник, який убив наречену, ледь не залишився непокараним

П'яний митник, який убив наречену, ледь не залишився непокараним

Тільки через чотири місяці після ДТП в Чернівецькій області, що забрала життя 21-річної Діани Чинчик, правоохоронці "помітили" винуватця аварії, співробітника Державної митної служби Вадима Недуги.

Чоловікові оголосили про підозру і відправили в СІЗО. Що передувало цьому довгоочікуваному рішенню правоохоронців, пише Obozrevatel.

Смертельне ДТП з вини Недуги

ДТП, внаслідок якої загинула юна дівчина, сталася 16 серпня 2021 року на ділянці траси Житомир – Чернівці.

П'яний митник, який убив наречену, ледь не залишився непокараним - Фото 1
Місце аварії

Діана Чинчик перебувала в салоні Audi, за кермом якої був її наречений Олександр. Раптом Opel Insignia, яким керував співробітник буковинської митниці 28-річний Вадим Недуга, вилетівши на зустрічну смугу, протаранив Audi.

Пізніше було встановлено, що винуватець ДТП їхав зі швидкістю 140 км/год, не дивлячись на те, що на цій ділянці дороги і в населеному пункті необхідно дотримуватися обмеження до 40 км/год.

Для водія Audi аварія закінчилася струсом мозку і численними забоями, а ось його наречена отримала ряд важких травм, що призвели до травматичного шоку. Дівчина померла.

Недуга, який став винуватцем ДТП, за словами очевидців інциденту, був п'яний.

П'яний митник, який убив наречену, ледь не залишився непокараним - Фото 2
Вадим Недуга зник з місця ДТП

Після зіткнення з Audi він зник, навіть не зробивши спроби надати допомогу постраждалим. 

Розшук Вадима Недуги

У ніч з 26 на 27 грудня правоохоронці помітили винуватця смертельної аварії в караоке-барі "Кураж" у Новоселиці та передали відповідну інформацію до ДБР. До цього часу після смертельного ДТП Недузі вдавалося спокійно жити і розважатися в рідному місті, не ховаючись.

Однак після того, як Obozrevatel опублікував матеріал про бездіяльність правоохоронців у справі про упіймання Вадима Недуги, його нарешті затримали і оголосили про підозру. Причому цьому не завадила навіть відсутність результатів експертиз, про необхідність яких раніше твердили в ДБР.

Згідно з інформацією Чернівецької обласної прокуратури, Недугу затримали та вручили йому підозру за частиною 3 статті 286-1 Кримінального кодексу України (про порушення правил безпеки дорожнього руху або керування транспортним засобом у стані сп'яніння, якщо воно спричинило смерть людини).

У Шевченківському районному суді Чернівців прийняли рішення про обрання запобіжного заходу підозрюваному, згідно з яким Вадим Недуга до 27 лютого залишатиметься у слідчому ізоляторі, без права внесення застави.

Якщо в суді визнають провину митника, йому загрожує від 5 до 10 років в'язниці.

Нагадаємо, що померла жінка, яку збив підліток у Луцьку: у неї залишилося двоє маленьких дітей.

Читайте також: поспішали додому на свята: у Словаччині ДТП забрала життя українців.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Джерело матеріала
Автор статті
Катерина Танчик
Катерина Танчик
Редактор новин
loader
loader