Військовий експерт назвав головну ознаку підготовки Росією нападу на Україну
Військовий експерт назвав головну ознаку підготовки Росією нападу на Україну

Військовий експерт назвав головну ознаку підготовки Росією нападу на Україну

Жданов пояснив, що свідчитиме про агресивні плани РФ / фото function.mil.ru

Головною ознакою підготовки Росією нового нападу на Україну буде накопичення її військ у 50-кілометровій зоні вздовж кордону. 

Таку думку висловив військовий експерт Олег Жданов в ефірі телеканалу "Україна 24".

За його словами, якщо підрахувати всіх військових РФ, розташованих на європейській частині Федерації, їх там буде близько мільйона.

"Річ у тому, що ту карту, яку представив The Washinghton Post – це карта пунктів постійної дислокації військ. Вони там знаходяться вже десятки років, ще до 2014-го. Це так звані "зимові квартири", ми знали про їх існування", - говорить Жданов.

Він додав, що підготовку країни до війни можна визначити за загальноприйнятими розвідувальними ознаками.

"Перша ознака - це накопичення матеріально-технічних засобів уздовж кордонів тієї країни, проти якої готується агресія. Виведення частин на полігони, їх доукомплектування до штату воєнного часу, проведення навчань і накопичення людського ресурсу. Ось коли вони будуть накопичуватися в 50-кілометровій зоні вздовж нашого кордону, туди виводити частини в райони оперативного призначення, тоді ми будемо розуміти, що Росія переходить на військові рейки", – пояснив Жданов.

Він також спрогнозував, що конфронтація РФ із Заходом впливатиме на ситуацію на Донбасі - вона загострюватиметься.

"На фронті будуть відчувати можливе збільшення кількості обстрілів і збільшення їх вогневої потужності в плані завдання нам втрат. На жаль, ситуація переходить у більш конфронтаційну на лінії розмежування", - резюмував експерт.

Загострення на кордоні України і РФ

11 листопада Bloomberg опублікувало статтю, в якій говорилося про ризики повномасштабного нападу Росії на Україну. В агентстві зазначили, що в колах американських і європейських дипломатів серйозно схвильовані нинішнім переміщенням російських військ у бік кордону України.

У самій Москві це заперечують, називаючи осінню передислокацію військ "демонстрацією сили".

На початку листопада в західних ЗМІ почала з'являтися інформація з посиланням на дані супутникових знімків про активне переміщення російських військових до кордону з Україною. 

При цьому, в Міноборони України дану інформацію заперечували.

Це вже друга ймовірна хвиля загострення на російсько-українському кордоні з березня 2021 року. Однак, як пише Bloomberg, поки концентрація військ РФ відбувається переважно вночі, тоді як навесні в Кремлі відкрито погрожували наступом, чинячи політичний тиск на Україну, ЄС і США.

Теги за темою
російська агресія Війна на Донбасі
Джерело матеріала
loader