Янукович подав до ОАСК новий позов проти Ради
Янукович подав до ОАСК новий позов проти Ради

Янукович подав до ОАСК новий позов проти Ради

КИЇВ. 14 січня. УНН. Експрезидент Віктор Янукович, який втік до Росії, вимагає визнати відсутність у Верховної Ради повноважень позбавляти його звання президента України в інший спосіб, окрім як шляхом імпічменту. Відповідний позов він подав до Окружного адміністративного суду Києва, повідомила нардеп від "Слуги народу", представниця ВР у КСУ Ольга Совгиря у п'ятницю, пише УНН.

Цитата:

"Янукович В.Ф. подав до ОАСК ще один позов проти Верховної Ради, у якому вимагає визнати відсутність у Верховної Ради повноважень позбавляти звання Президента України у спосіб інший, окрім імпічменту. Окружний адміністративний суд м. Києва вже відкрив провадження у цій справі (№640/39069/21) і призначив справу до розгляду у порядку спрощеного провадження без виклику сторін та проведення судового засідання. Тобто рішення суду за цим позовом може бути ухвалено практично у будь-який момент", - вказала Совгиря у Telegram.

Деталі

Верховна Рада позбавила Віктора Януковича звання Президента України шляхом ухвалення Закону України від 04.02.2015 № 144-VIII, який наразі чинний, вказала Совгиря.

"Конституційність цього закону оскаржувалась до Конституційного Суду України, проте КСУ в грудні 2019 року закрив провадження за цим конституційним поданням зазначивши, що цей спір не є правовим, носить політичний характер, а тому не підсудний Суду", - додала нардеп.

Що було раніше

Експрезидент Віктор Янукович подав позов до Окружного адміністративного суду Києва (ОАСК), щоб оскаржити ухвалену 22 лютого 2014 року Верховною Радою України постанову про його самоусунення з посади глави держави. Згодом в ОАСК повідомили, що позов зареєстрували.

Окружний адміністративний суд Києва відкрив справу за позовом колишнього президента України Віктора Януковича до Верховної Ради.

Довідково

Віктор Янукович втік з України взимку 2014 року після масових розстрілів у центрі Києва під час Євромайдану. Зараз експрезидент-втікач ховається за кордоном, у Росії. Йому інкримінують низку злочинів, у тому числі державну зраду. За це для Януковича вже є вирок — 13 років за гратами. Провину свою він заперечує. Вирок оскаржує.

Теги за темою
Верховна Рада Віктор Янукович
Джерело матеріала
loader
loader