Дмитро Василець розповів, як дії казахських олігархів призвели до народних протестів
Дмитро Василець розповів, як дії казахських олігархів призвели до народних протестів

Дмитро Василець розповів, як дії казахських олігархів призвели до народних протестів

Глава партії «Держава» Дмитро Василець заявив, що у заворушеннях в Казахстані винним є казахський олігархат, а також загалом прокоментував ці події.

Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!

Підписатися

Про це він розповів у програмі «ПО СПРАВІ» з журналісткою Любов'ю Завальнюк.

На думку гостя програми, ключовою причиною останніх подій у Казахстані став олігархат і його тридцятилітнє правління. «Головна можливість для самореалізації людей в Казахстані була обмежена і, звичайно ж, фундаментальна причина – це розподіл ресурсів, які завжди розподілялися з погляду: олігархам усе, а народу може бути, хоч щось і те, коли гарний настрій матиме олігархат», - пояснює він.

Отже, констатує Дмитро Василець реальний сектор економіки, як і в принципі більшість населення, утискалися з різних параметрів. А відтак, каже політик, у суспільстві накопичилося безліч проблем, адже все це тривало протягом десятиліть.

Окрім того, додає він, вчасно підключилися зовнішні сили, коли в казахстанські клани олігархату почали розбиратися між собою. Тобто, зазначає гість програми, у цьому разі можна спостерігати класичну спробу проведення кольорового перевороту, тому що в державі, яка має вищий рівень достатку, аніж Україна, почалися протести. Загалом же, каже Дмитро Василець, протести первинно й були народні, але тут ними скористалися і провели спробу державного перевороту.

Тобто ключовою причиною цих заворушень він все ж таки називає несправедливий розподіл ресурсів, адже протягом 30 років казахська еліта просто набивала грошима кишені і зовсім забула про суспільні проблеми. «Тому що причина цього, звичайно ж, капіталізм, а це несправедливий розподіл ресурсів. Коли олігархату і тим, хто має владу, все, а народу – нічого, і в цьому криється найважливіше, про що треба говорити», - підкреслює голова партії.

Як повідомляв Знай.ua, Ялі заявив, що підвищення ціни на скраплений газ у Казахстані було лише сірником, що спалахнув.

Також Знай.ua писав про те, що Хандогій розповів про можливі наслідки протестів казахів.

Джерело матеріала
loader
loader