Музеї та театри Нідерландів на знак протесту стали салонами й спортзалами
Музеї та театри Нідерландів на знак протесту стали салонами й спортзалами

Музеї та театри Нідерландів на знак протесту стали салонами й спортзалами

Відвідувачі перформансів повинні були показувати QR-коди, дотримуватися фізичної дистанції та носити маски / фото Milagro Elstak, twitter.com/Concertgebouw

19 січня в Нідерландах чимало закладів культури на один день вирішили кардинально змінити профіль своєї роботи на знак протесту проти нових правил боротьбі з COVID-19: у країні дозволили працювати перукарням, салонам краси та спортивним залам, проте робота музеїв, театрів, барів і кафе лишилася під забороною.

"Відвідування музею - це безпечне відвідування, і воно настільки ж важливе, як і похід у манікюрний салон, а можливо, ще важливіше. Ми просто просимо бути послідовними... створювати правила таким чином, щоб усі їх розуміли. Зараз цього, здається, не вистачає", - цитує BBC директорку музею Ван Гога в Амстердамі Емілі Горденкер.

Музей Ван Гога став одним з багатьох установ, які взяли участь в акції та на один день спробували себе в ролі манікюрних салонів, студій йоги, спортзалів, перукарень та інших дозволених закладів.

Так, наприклад, культурний центр Де Балі в Амстердамі обійшов правила, відкрившись як релігійна установа під назвою "Філософське суспільство, спільнота розуму". Знаменита галерея Мауріцгейс в Гаазі організувала тренування. А художній музей "Панорама Месдаха" запропонував заняття для "розвитку розуму".

Фото twitter.com/museumkaart
Фото twitter.com/museumkaart

Лімбурзький музей у Венло на один день перетворився на спортклуб.

"Наші колеги покинули свої робочі місця для активного заняття зумбою", - зазначили в музеї.

Фото twitter.com/LimburgsMuseum
Фото twitter.com/LimburgsMuseum

А концертний зал "Консертгебау" в Амстердамі взагалі поєднав оркестрову репетицію зі стрижкою людей просто на сцені, адже нідерландським оркестрам дозволено репетирувати, однак не дозволено допускати на концерти глядачів.

Фото Milagro Elstak, twitter.com/Concertgebouw
Фото Milagro Elstak, twitter.com/Concertgebouw

При цьому відвідувачі перформансів закладів культури мали показувати QR-коди, дотримуватися фізичної дистанції та носити маски. Організатори наполягають, що їх протест відрізняється від протесту тих, хто виступає проти вакцинації або заперечує необхідність всіх ковідних обмежень.

У Нідерландах музеї і театри стали перукарнями і спортзалами на знак протесту проти ковід-обмежень

Місцева влада, однак, заявила, що культурні протести неприпустимі, як би цікаво вони не виглядали.

Раніше УНІАН розповідав, як бізнесмен з Тернополя переробив ресторан у храм, а хостел - у монастир, щоб працювати без обмежень під час карантину.

А в Аргентині священик відкрив у церкві фальшивий бар на знак протесту проти обмеження на релігійні збори.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • У Канаді дівчина робила селфі, поки тонула у крижаній річці (фото, відео)
  • В Індії чоловік переплутав друга з козлом і зарізав його
  • У Києві водій спантеличив інших власників авто дивним вчинком на парковці (відео)
Теги за темою
Коронавірус Нідерланди
Джерело матеріала
loader