Київ посилює карантинний контроль у громадському транспорті із залученням "муніципалів": які правила
Київ посилює карантинний контроль у громадському транспорті із залученням "муніципалів": які правила

Київ посилює карантинний контроль у громадському транспорті із залученням "муніципалів": які правила

Громадський транспорт є одним з місць, де можна заразитися коронавірусом.

Влада Києва через стрімке поширення коронавірусупосилить контроль за дотриманням карантинних обмежень у громадському транспорті столиці.

Про це заявив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

За його словами, зараз у Києві спостерігається стрімке підвищення показників захворюваності на коронавірус і 70% осіб, які тестуються на наявність хвороби, отримують позитивний результат.

"Громадський транспорт - одне з місць, де можна заразитися хворобою. Саме тому закликаю дотримуватися масковий режим, користуючись ним. Штам коронавірусу, який сьогодні циркулює, має дуже високу контагіозність. Відповідно, швидкість його поширення збільшилася в рази", – наголосив посадовець.

Поворозник зауважив, аби вірус поширювався не так швидко, необхідно дотримуватися маскового режиму у закритих приміщеннях, обробляти антисептиками руки та провітрювати приміщення.

"Незважаючи на те, що штам "Омікрон" має легший перебіг хвороби, ліжка у столичних лікарнях поступово заповнюються. Це говорить про те, що важких випадків усе одно досить багато", – зазначив він.

Поворозник сказав, що для контролю за дотриманням карантинних обмежень місто залучить працівників "Муніципальної охорони". У цьому контексті він нагадав, що користуватися громадським транспортом можуть пасажири за наявності:

  • негативного ПЛР-тесту на COVID-19 або експрестесту на визначення антигену терміном дії 72 години;
  • документа, який підтверджує отримання повного курсу вакцинації, або документа, що підтверджує отримання однієї дози дводозової вакцини від COVID-19 (який може бути застосований протягом 30 днів з дати введення дози), або "жовтого" або "зеленого" COVID-сертифіката;
  • документа про одужання від COVID-19.

Записатися на вакцинацію проти COVID-19 вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ 0-800-602-019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

Нагадаємо, в Україні розпочався спалах коронавірусу.

Крім того, наразі найскладніша ситуація у західній частині країни. Під загрозою введення "червоної" зони Івано-Франківська область. 

Раніше в Івано-Франківській ОДА анонсували посилення обмежень через COVID-19. 

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Івано-Франківська область знову може перейти у "червону" карантинну зону | Новини України

Джерело матеріала
loader
loader