У Києві мітинг ФОПів переріс у штурм Верховної Ради: все в диму, чути крики людей
У Києві мітинг ФОПів переріс у штурм Верховної Ради: все в диму, чути крики людей

У Києві мітинг ФОПів переріс у штурм Верховної Ради: все в диму, чути крики людей

25 січня під будівлею Верховної Ради зібралися активісти. Незабаром кількість мітингувальників збільшилася, що призвело до заторів. Люди спробували пробратися всередину парламенту.

Подробиці пише видання "УНІАН".   

Початок мітингу під Радою

Повідомляється, що з самого ранку під будівлею парламенту збиралися активісти для протесту під назвою "saveФОП". Вони обурювалися введенням обов'язкових касових апаратів для ФОПів. Деякі учасники розпалювали обстановку, намагаючись підсувати мітинг ближче до входів Верховної Ради.

У якийсь момент запалилися фаєри, локація опинилася в диму. Активісти практично впритул підійшли до дверей і спробували прорватися всередину будівлі, але патрульна поліція і Національна гвардія силою відтіснила натовп назад. Через напруження відбулися сутички між поліцейськими та учасниками протесту.

Затримання та допити людей

Відомо, що багатьох мітингувальників поліція затримувала, обшукувала і супроводжувала в поліцейський автобус. Таким чином затримали більше десятка людей. За інформацією деяких ЗМІ, серед затриманих виявився лідер "saveФОП" Сергій Доротич. У поліції уточнили, що всіх заарештованих відвезуть до Деснянського райвідділу поліції. Їх чекає складання адмінпротоколу за ст. 185 Кодексу України.

На даний момент накал трохи стих, натовп вийшло втихомирити. Відомо, що поки робилася спроба увійти в будівлю, більшість депутатів покинули Верховну Раду через підвальні виходи.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що мер Києва Віталій Кличко позбувся частини повноважень.

Також ми писали, що бігав по столах і ламав меблі: колишній "слуга" влаштував погром в Одеській міськраді.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Джерело матеріала
Автор статті
Супівська Єлизавета
Супівська Єлизавета
Редактор новин
loader
loader