Член Нацкорпусу Костянтин Немічев назвав причини створення Штабу оборони Харківщини
Член Нацкорпусу Костянтин Немічев назвав причини створення Штабу оборони Харківщини

Член Нацкорпусу Костянтин Немічев назвав причини створення Штабу оборони Харківщини

Голова Харківського осередку Національного Корпусу Костянтин Немічев розповів, що обговорювали і що вирішили на терміновому зборі Штабу оборони Харківщини.

Про це він повідомив у своєму Telegram.

Як пояснює голова Харківського осередку Нацкорпусу, їм довелося створити Штаб оборони Харківщини, оскільки влада так і не налагодила комунікацію із громадськістю. «Харків'яни та жителі області мають бути проінформованими щодо реалізації будь-якого сценарію», - підкреслює він.

Водночас у публікації зазначається, що загроза повномасштабного наступу з боку Росії вже не є секретом. «Про це говорять світові ЗМІ та політики, українське керівництво закликає людей не панікувати», - сказано в Telegram. Натомість суспільство, переконаний Костянтин Немічев, повинне бути впевненим у тому, що причин для паніки немає. Тому, на його думку, влада повинна зробити підготовку громадян до розгортання російської агресії та нападу пріоритетом своєї діяльності. До того ж, підкреслюється у повідомленні, якщо почнеться війна, то партнери України не будуть воювати замість неї, потрібно покладатися на власні сили.

Метою ж Штабу оборони Харківщини, розповідає Костянтин Немічев, є розробка плану дій на той випадок, якщо РФ перейде на новий рівень військової ескалації. А до складу об’єднання, додає він, увійдуть політичні партії патріотичного спрямування та громадські організації.

Під час термінових зборів, сказано у публікації, вони обговорили подальші плани дій Штабу оборону Харківщини, серед яких виокремилися такі пункти: «мобілізація населення; пересування людей; зв'язок в умовах бойових дій; пункти збору добровольців; евакуація рідних та близьких». За словами голови Харківського осередку Нацкорпусу, йшлося також про військові вишколи для населення та приєднання до територіальної оборони всіх охочих та добровольців.

Окремим питанням, зазначає Костянтин Немічев, була боротьба із проросійськими диверсантами, чия активність значно зросла останнім часом у Харкові. «Найголовніше, Штаб оборони Харківщини починає проводити роботу з підняття патріотичного духу», - заявляє він.

Також у повідомленні сказано, що скоро буде анонсовано проведення Маршу Єдності, на який вони запрошують усіх охочих для того, аби довести, що Харків завжди був і буде українським містом. «Нам не потрібна війна та розруха, але ми готові боротися за своє місто, за свою країну та своє майбутнє!», - підкреслено в Telegram.

Як повідомляв My.ua, Зайченко звернувся до Міноборони у справі з т.в.о. керівника концерну «Військторгсервіс».

Також My.ua писав про те, що Білецький порадив владі збільшити фінансування оборонної сфери з огляду на загрозу війни.

Джерело матеріала
loader
loader