"Втопити в крові": Лукашенко пригрозив повернути "нашу Україну в лоно нашого слов'янства"
"Втопити в крові": Лукашенко пригрозив повернути "нашу Україну в лоно нашого слов'янства"

"Втопити в крові": Лукашенко пригрозив повернути "нашу Україну в лоно нашого слов'янства"

Перед білоруським народом і парламентом у Палаці Республіки 28 січня виступив лідер країни, самопроголошений президент Олександр Лукашенко. Частина його промови була присвячена Україні та війні.

Трансляція доступна на платформі YouTube.

Україною торгує Захід?

Олександр Лукашенко висловив упевненість в тому, що наша країна стала "предметом закулісного торгу", натякаючи на Захід, який нібито планомірно і усвідомлено культивує в свідомості громадян негатив по ставленню до Росії і Білорусі. Самопроголошений лідер уточнив, що "українців штовхають у полум'я конфлікту, ламають їхню свідомість, цілеспрямовано готують до агресії".

"Втопити в крові": Лукашенко пригрозив повернути "нашу Україну в лоно нашого слов'янства" - Фото 1
Олександр Лукашенко погрожує "повернути нашу Україну в лоно нашого слов'янства"

Що стосується мотивів подібного, то відповідь одна - знищити так зване слов'янське братство, узи якого заснувалися ще за часів хрещення. Для країн Заходу вигідно розірвати ці узи, які в міцному стані здатні протистояти іноземним тенденціям. А таке протиборство не вигідне світовим лідерам.

"Повернути в лоно слов'янства"  

Олександр Лукашенко на емоціях сказав, що лише повернувши впевненість у кровних узах, можна нівелювати "надумані образи і містечкові політичні амбіції". Таким чином, щоб врятувати Україну від окупації Заходом, потрібно "повернути її в лоно нашого слов'янства". Що саме мав на увазі під цим президент Білорусі, залишилося загадкою.

"Для Заходу важливо втопити у крові російсько-українське братство, наше слов’янське братство. Але ми рідні слов’янські народи, вихідці з однієї купелі Хрещення. Наше коріння з глибини століть. І це треба зберегти, чого б це нам не коштувало. Адже братство вище, ніж надумані містечкові політичні амбіції. Наші нерозривні зв’язки, основи спільної безпеки і виживання. І якби би кому не хотілося, ми повернемо нашу Україну в лоно нашого слов’янства. Ми це обов’язково зробимо", - відповів Лукашенко.

Наостанок він назвав дві причини, коли і чому може початися війна. По-перше, якщо загроза буде безпосередньо йти на Білорусь. Тоді всі громадяни зі зброєю в руках стануть на захист своєї держави. І другий варіант – "якщо на нашого союзника - Росію - здійснять безпосередній напад".

Раніше портал MY.UA повідомляв, що "Ще не знайшли компромат на суддю": чому засідання суду у справі Порошенка перенесли.

Також ми писали, що Гола активістка Femen з дитиною на руках протестувала під офісом Зеленського.

 Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Джерело матеріала
Автор статті
Супівська Єлизавета
Супівська Єлизавета
Редактор новин
loader
loader