Жанна Шарова, яка постраждала від стрілка в Дніпрі, прийшла до тями в реанімації
Жанна Шарова, яка постраждала від стрілка в Дніпрі, прийшла до тями в реанімації

Жанна Шарова, яка постраждала від стрілка в Дніпрі, прийшла до тями в реанімації

Потерпіла від рук солдата Національної гвардії Артемія Рябчука, в яку злочинець тричі випустив кулі впритул з автомата, прийшла до тями в лікарні після важкої операції.

 Про це розповів головлікар Сергій Риженко в сюжеті "Україна 24".

Що перенесла Жанна Шарова

За словами головного лікаря Дніпропетровської обласної лікарні ім. Мечникова, куди привезли всіх поранених з Південного машинобудівного заводу, стан 22-річної військовослужбовиці Нацгвардії Жанни Шарової ще дуже серйозний, але перша операція пройшла успішно. Дівчина навіть прийшла в себе, але через те, що їй видалили більше метра товстого і тонкого кишечника, перебуває підключеною до апарату ШВЛ.

На подальшому консиліумі фахівців було прийнято рішення провести ще одну складну операцію зі стабілізації хребця, через який вийшла одна з куль. Хоч дівчині доведеться перенести ще чимало труднощів на шляху до одужання, але стабілізація її стану неминуча, вважають лікарі.

"Повинна жити", - прокоментував Сергій Риженко та подякував усім небайдужим людям, які здали кров для постраждалих.

Перелили 4 літри крові

З усіх поранених, яких привезли до лікарні Мечникова, стан Жанни Шарової був критичнішим за всіх. Через три постріли вона втратила багато крові ще до приїзду лікарів, тому довелося в терміновому порядку організувати переливання. Всього організм потерпілої отримав 4 літри крові, чим вдалося підвищити гемоглобін в організмі практично до нормального рівня.

Жанна Шарова, яка постраждала від стрілка в Дніпрі, прийшла до тями в реанімації - Фото 1
Головний лікар Дніпропетровської обласної лікарні ім. Мечникова Сергій Риженко розповів про стан військовослужбовця Жанни шарової, якій перелили 4 літри крові

Досі в Обласний банк крові і безпосередньо лікарню Мечникова записуються десятки людей, готових пожертвувати свою кров для всіх військовослужбовців, яких поранив Артемій Рябчук 27 січня.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що у Запоріжжі рано вранці вибухнув житловий будинок, є загиблі.

Також ми писали, що стрілка з Дніпра "цькували" товариші по службі: з'явилася версія розстрілу.

 Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Джерело матеріала
Автор статті
Супівська Єлизавета
Супівська Єлизавета
Редактор новин
loader
loader