Звинувачення в підготовці Україною провокацій на Донбасі є нонсенсом – Резніков
Звинувачення в підготовці Україною провокацій на Донбасі є нонсенсом – Резніков

Звинувачення в підготовці Україною провокацій на Донбасі є нонсенсом – Резніков

Звинувачення, що Україна начебто готує якісь збройні провокації на Донбасі, є абсолютним нонсенсом.

Про це 28 січня під час години запитань до уряду у Верховній Раді повідомив міністр оборони України Олексій Резніков.

– Ми послідовно зміцнюємо нашу оборону. І це правда. Але ми чітко дотримуємося зобов’язань і розглядаємо сценарій політико-дипломатичного врегулювання як базового, – наголосив Олексій Резніков.

Має пояснення міністр оборони України і щодо деякого зменшення кількості провокацій з боку російських окупаційних сил в ОРДЛО останнім часом.

– Наші воїни привчили окупаційні сили, що провокації отримують відсіч, – зазначив очільник відомства.

Нині ж на ритм посилення оборони налаштовує те, говорить міністр, що вже чотири тижні, як діє Закон про основи національного спротиву, урядом ухвалені необхідні підзаконні акти, триває робота на рівні відомчих актів, а також те, що першим указом президента в 2022 році стало призначення Юрія Галушкіна на посаду командувача Сил територіальної оборони ЗСУ.

– Усі необхідні підрозділи від командування до майже 150 батальйонів на рівні районів вже створені. У прикордонних регіонах підрозділи територіальної оборони вже укомплектовані штатом мирного часу на 70%, – наголосив Олексій Резніков.

Нагадаємо, що упродовж 26 січня та станом на 07.00 27 січня в зоні ООС не було зафіксовано порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ.

27 січня ворог двічі порушив режим припинення вогню. Крім того, у Луганській області поблизу оборони однієї з механізованих бригад Збройних сил України намагалась проникнути диверсійно-розвідувальна група окупаційних військ.

25 січня на Донбасі було п’ять порушень режиму припинення вогню. Двоє військовослужбовців Об’єднаних сил дістали поранення.

Теги за темою
Росія Війна на Донбасі
Джерело матеріала
loader
loader