Стефанчук розповів про секретні пакети для нардепів на випадок надзвичайних ситуацій
Стефанчук розповів про секретні пакети для нардепів на випадок надзвичайних ситуацій

Стефанчук розповів про секретні пакети для нардепів на випадок надзвичайних ситуацій

Стефанчук переконуватиме нардепів запровадити онлайн-голосування / фото УНІАН

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук розповів про підготовлені секретні пакети для народних депутатів на випадок запровадження в Україні особливого періоду.

Як передає кореспондент УНІАН, про це спікер повідомив на брифінгу, відповідаючи на запитання, чи є план дій із забезпечення роботи Верховної Ради на випадок якихось надзвичайних ситуацій.

"Ми готові до розвитку подій, які встановлено законодавством України, зокрема мова йде про те, коли може бути в Україні введено особливий період. Звичайно, план є", - сказав голова парламенту.

Стефанчук знову повторив тезу про необхідність запровадження у Верховній Раді онлайн-голосування.

За його словами, на сьогодні така практика існує в усіх парламентах світу, крім України. Як зауважив спікер, навіть у британському парламенті, який вважається найконсервативнішим у світі, є процедура, за якою парламентарі можуть ухвалювати деякі рішення за допомогою системи віддаленого голосування. Він наголосив, що переконуватиме народних депутатів ухвалити рішення щодо запровадження у Верховній Раді онлайн-голосування.

На запитання журналістів, чи є план дій для депутатів у разі зникнення інтернету і стільникового зв’язку, Стефанчук сказав, що є пакети для депутатів "під секретним режимом".

За словами спікера, якщо зникає зв’язок, то депутат відкриває пакет, і там розписана покрокова інструкція його дій. Також у цих документах йдеться, коли депутати мають збиратися в парламенті та "на якому місці".

При цьому Стефанчук зазначив, що не може розголошувати будь-яких деталей, оскільки це секретна інформація, а він ставив підпис під документами щодо нерозголошення таких даних.

Як повідомляв УНІАН, раніше Руслан Стефанчук розповів, що в українському парламенті напрацьовано всі можливі варіанти роботи, зокрема, у випадку можливої агресії з боку Росії.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Порошенко прийшов на допит до ДБР: зустріч зі слідчим була недовгою
  • Посилення загрози з боку РФ: Кулеба анонсував два тижні інтенсивної дипломатії
  • Радбез ООН проведе засідання щодо російської загрози в Україні (відео)
Теги за темою
Верховна Рада парламент
Джерело матеріала
loader
loader