Священик УПЦ розповів, що таке смертний гріх
Священик УПЦ розповів, що таке смертний гріх

Священик УПЦ розповів, що таке смертний гріх

Навіть для тих, хто згрішив смертним гріхом, залишається можливість спасіння.

Як повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви, про це клірик столичного храму святителя Іоасафа Білгородського протоієрей Андрій Кобилецький розповів на Ютуб-каналі «Православна Церква».

«Смертні гріхи називаються так, тому що відпадання людської душі від Бога - це смерть душі. Без благодатного зв'язку зі своїм Творцем душа мертвіє, стає не здатною до переживання духовної радості ні в земному житті людини, ні в посмертному своєму існуванні. І не так вже й важливо, на скільки категорій поділяються ці гріхи - на сім чи на вісім», - пояснив отець Андрій.

За його словами, набагато важливіше пам'ятати про ту страшну небезпеку, яку таїть у собі будь-який такий гріх, і всіляко намагатися уникати цих смертоносних пасток.

«А ще, знати, що навіть для тих, хто грішить таким гріхом, залишається можливість спасіння», - додав священик.

Ієрей Андрій Кобилецький навів слова святителя Ігнатія Брянчанінова: «Впадаючий у смертний гріх нехай не впадає у відчай! Нехай вдається до лікарського покаяння, до якого закликається до останньої хвилини його життя Спасителем, який сповістив у Святому Євангелії: віруючий у Мене, якщо й помре, оживе (Ін 11:25). Але тяжко перебувати у смертному гріху, тяжко - коли смертний гріх обернеться в навичку!»

«Преподобний Ісаак Сирін сказав ще визначніше: «Немає гріха непробачного, крім гріха нерозкаяного», - наголосив священик.

Джерело матеріала
Автор статті
Катерина Танчик
Катерина Танчик
Редактор новин
loader
loader