Ізраїльські вчені навчилися друкувати м'ясо на 3D-принтерах. Штучне м'ясо має таку ж структуру та запах, як справжнє
Про це йдеться в сюжеті ТСН.
"Коли його ріжеш, дуже схоже на сьогодення. Ось готувати це м'ясо вже потрібно трохи інакше, ніж справжнє. Воно дуже швидко смажиться", - розповів шеф-кухар і кулінарний художник Джордан Склер.
Стейки на його сковороді виросли з "м'ясного парфуму" - штучної крові з ароматизатором, саме завдяки їй шматки яловичини і баранини пахнуть як справжні.
"Натурального кольору ми досягаємо з фруктових і овочевих екстрактів", - зазначив Ізраїльський біоінженер Олексій Томцов.
Вченим довелося розробити спеціальну комп'ютерну програму, яка ретельно досліджувала м'ясо, щоб повторити його смак і запах.
"Ми називаємо це "нарощуванням", вибудовуємо продукт шар за шаром. Це дозволяє ретельно контролювати структуру, додавати жир в тканину, завдяки чому ви майже не здатні на смак відрізнити біологічне м'ясо від нашого. Ваш мозок вважає це м'ясом", - пояснив директор компанії-виробника Ешар.
Відзначається, що "альтернативне м'ясо" до кінця цього року може з'явитися в магазинах. Наразі його собі може дозволити не кожен вегетаріанець, адже воно обійдеться в 34 долари за кілограм.
Як раніше повідомляв УНІАН, гігант світового ринку фастфуду Mcdonald's анонсував серію продукції на основі рослинного м'яса, яка отримала назву McPlant. Нова продукція повинна була вийти на ринок в 2021 році, і планувалося, що включатиме бургери, замінники курятини і сандвічі для сніданку.
Вас також можуть зацікавити новини:
- На півдні України знайшли територію під будівництво космодрому
- Біля берегів Таїті вчені випадково знайшли незайману "Коралову долину" (відео)
- На 300% ефективніше: Корейські дизайнери створили металеві легкі (фото)