"Якого біса стільки військ нагнали?": Андрій Макаревич став на захист України
"Якого біса стільки військ нагнали?": Андрій Макаревич став на захист України

"Якого біса стільки військ нагнали?": Андрій Макаревич став на захист України

Багато російських громадських діячів і представників культурного середовища виявляють занепокоєння з приводу нарощування військової сили поблизу українських кордонів. Серед них - Андрій Макаревич.

Він висловив власну думку в ефірі російського телеканалу "Дождь".

Розсудливі люди не хочуть війни

Російський співак, композитор і лідер рок-групи "Машина времени" Андрій Макаревич ніколи не підтримував владу РФ в питанні розв'язання війни з Україною. Навпаки, постійно висловлювався про руйнівний масштаб подібного і відсутність приводів для вторгнення. У прямому ефірі він вкотре вирішив достукатися до глядачів і довести, що війна не принесе нічого хорошого в першу чергу для самої Росії.

"Якого біса стільки військ нагнали?": Андрій Макаревич став на захист України - Фото 1
Андрій Макаревич засудив війну з Україною і закликав припинити масштабні військові дії

"Я не знаю, що відбувається в головах у тих, хто сьогодні розпоряджається цією ситуацією. Але якщо нас сьогодні запевняють, що все так добре, ми нікого не лякаємо, то якого, вибачте, хр*на, ми зігнали стільки військ до кордону?" - емоційно зауважив Макаревич.

Він додав, що ідея розв'язання війни може прийти в голову тільки людям, які не можуть мислити розсудливо. І це не залежить від займаної посади або обраної професії.

"Я безсилий щось змінити"  

Ситуація, яка складається зараз біля українських кордонів, сильно турбує музиканта. Він розуміє, що реально нічого змінити не зможе, відчуває власне безсилля. Але запевняє, що ніколи не упускав можливість публічно заговорити про свою позицію, не боячись відповідальності.

По закінченню своєї промови Андрій Макаревич підсумував, що у нього досі тліє надія, що у вищих посад і військової влади "вистачить розуму не розв'язати масштабну війну". Нагадаємо, саме лідер "Машины времени" почав збирати підписи у росіян за припинення військових дій.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що Макаревич, Ахеджакова та інші легендарні росіяни збирають підписи проти війни.

Також ми писали, що Міністр оборони Олексій Резніков розповів про оголошення мобілізації в Україні.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Джерело матеріала
Автор статті
Супівська Єлизавета
Супівська Єлизавета
Редактор новин
loader
loader