Максим Жорін засумнівався у реальності обіцянки президента України створити професійну армію
Максим Жорін засумнівався у реальності обіцянки президента України створити професійну армію

Максим Жорін засумнівався у реальності обіцянки президента України створити професійну армію

Керівник Центрального штабу Національного Корпусу Максим Жорін поділився своїми думками щодо заяви президента Зеленського з 2024 року скасувати призов в обов’язковому порядку та створити професійне військо.

Про це він розповів на своїй сторінці у Telegram.

За словами керівника Центрального штабу Нацкорпусу, сьогодні українська армія має масу проблем. «Реальні дії Зеленського не говорять, що армія є серед його пріоритетів. Зупинилася ціла низка оборонних підприємств і проєктів, у тому числі ракетних. Тягнули з виконанням Державного оборонного замовлення. Витратили на ремонт доріг в рази більше, ніж на постачання ЗСУ», - розповідає він. Також Максим Жорін додає, що зараз в армії триває відтік кадрів, укомплектованість деяких бригад менша 50%, а військові вже 2,5 працюють без підвищення зарплати.

Водночас президент Зеленський, розповідає ветеран, пообіцяв з 2024 року створити професійну армію, 20 нових бригад і збільшити склад ЗСУ на 100 тисяч осіб, а також підняти військовим зарплати.

За його словами, заява звучить доволі серйозно. «Але насправді, небезпечно, коли головнокомандувач не бачить різниці між заявами про «мільярд дерев» і планами реформ в армії. Знову гучні слова, за якими не буде практичних результатів», - підкреслює Максим Жорін. До того ж, пояснює він, при збільшенні фінансування та формуванні професійного війська доведеться скоротити його чисельність.

Тим не менш, констатує керівник Центрального штабу Нацкорпусу, у заяві президента йшлося і про створення професійної армії, і про її збільшення. А відтак, переконаний він, все це – не більше, аніж гасла для публіки.

Як повідомляв My.ua, Жорін заявив, що українці повинні бути готові до ймовірної війни, щоб не піддаватися паніці.

Також My.ua писав про те, що Нацкорпус закликав українців приєднатися до Маршу Єдності в Харкові.

Максим Жорін засумнівався у реальності обіцянки президента України створити професійну армію - Фото 1
Джерело матеріала
Автор статті
Катерина Танчик
Катерина Танчик
Редактор новин
loader
loader